"Ако Реформаторите не приемат офертата ни, значи не искат да разбият мафията"

Последна промяна на 30 октомври 2014 в 08:27 4184 13

Най-нормалният формат за правителство е дясноцентристко правителство на малцинството и ако ГЕРБ остане с подкрепата на ДПС ще се върви към нови избори.

Такава теза изложи депутатът от ГЕРБ Методи Андреев пред Нова. Коментирайки възможностите за съставяне на правителство, той обясни, че избирателите на ГЕРБ и на Реформаторския блок са гласували за това двете партии да направят коалиция.

"Когато тези хора са гласували, точно това са смятали – че ще постигнат мнозинство. Има две възможности: да останат морални и принципни или да направят нещо, което техните избиратели не са очаквали – да направят коалиция с някоя от другите партии в парламента", обясни Андреев. По думите му дясноцентристките избиратели не са дали гласа си за това с АБВ, БСП или ДПС да са във властта.  

В емоционално изявление Методи Андреев обясни, че ще напусне парламента, ако ДПС не бъде "изтласкано икономически политически от властта". Бившият шеф на Комисията по досиетата припомни, че председателят на ДПС Лютви Местан, като кандидат за депутат от СДС, е излъгал българската държава, като е декларирал, че не е сътрудничил на МВР и ДС преди 1989 година. "Как ме виждате в коалиция с тези хора, които са участвали във възродителния процес. Той много добре знае, че единственият начин да компрометира едно управление, е да го подкрепя. РБ, ако не приеме тази оферта, означава че бяга от отговорност и че не иска да има дясноцентристко управление и законопроекти, които да разбиват мафията. Ако не е възможно, правителството пада и отиваме на избори", обясни Андреев. 

Той коментира и приетият на първо четене в бюджетната комисия законопроект за КТБ, който беше подкрепен с гласовете на ГЕРБ и ДПС. "Най-вероятно той ще бъде подкрепен, но лично аз не го намирам за добра идея", каза той. Андреев обясни, че щом този законопроект е писан от Йордан Цонев и Пеевски "има нещо съмнително в него". 

"Как ще си говоря с Пеевски, вие ме обиждате. Аз не мога да говоря с хора, които са избрани по съмнителен начин", каза още депутатът от ГЕРБ. 

Той е категоричен, че при коалиция между ГЕРБ и РБ ДПС е партията, която ще трябва да се съобразява. 

По отношение на Патриотичния фронт той обясни, че никога не е "имало приказка да се прави коалиция". И отново подкрепи тезата си с агентурното минало на членове на Фронта или с искания, като това на Велизар Енчев, който предлага закриване на Комисията по досиетата. Той даде и примери по места в страната, където ВМРО и ДПС управляват заедно. 

"Това означава ли, че ВМРО е в коалиция с ДПС? Приятелю Краси (Красимир Каракачанов, председател на ВМРО, бел. ред.), мачът не е свършил, ние имаме много общи политики, които можем да правим", каза Андреев. Той допълни, че е "полезно" да се работи с ПФ по определени политики, но не е ставало въпрос за коалиция.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2014 в 13:54

Спазване на правилата, това е същността на едно дясно-реформаторско правителство !!! С една препоръка "Миглена Кунева - АУТ"............

30.10 2014 в 13:32

Жозеф Дол дойде стратегически за да бъде причината за ДПС и ГЕРБ да бъдат заедно. А дори говори за евроатлантически глупости докато ДПС само от Турция купуваха гласове. Това ли е евроатлантическо 18/18, 9/9, 18/9 ????

30.10 2014 в 13:29

Още от началото ГЕРБ искат да са с ДПС и дори замалко за да гласуват да им платим ние дупката в КТБ както веднъж се пробваха като приеха актуализацията на бюджета на първо четено още преди да има каквито и да е данни от БНБ. ГЕРБ и ДПС са заедно добро утро!

30.10 2014 в 11:49

Коя мафия бе андреев, ами и ти стана за резил и си показа червения гъзец, всички вие, червените боклуци сте мафията и преминаването на властта от един клан в друг не разбива мафията, а най-много временно да я преструкторира. Не е имало до сега по-смешен и жалък парламент и толкова тъпи и нагли "народни" избраници и питам какво ще е правителството избрано от такъв парламент с "първа между първите" една посредствена, полуграмотна рабфаковка и министър председател един тиквеник, ритнитопковец, андрешко в политиката, селски тарикат.

30.10 2014 в 11:14

Да, ще разбиват мафията с правителство на малцинството и с „плаваща подкрепа“ от „Кой“ знае къде. Тези за вчерашни ли ни взимат?

30.10 2014 в 10:53

г-н Андреев, ръчкайте поне Вие там да се прави нещо реално.

30.10 2014 в 09:47

Боко много добре знаеше, какви ще ги дрънка Дол дренки, той затова го и покани да покаже - вижте, ей тия не ми дават да работя с ПФ, значи ще се целувам с Лютвито, ах! колко съм европейски настроен, ах! какъв съм хубавец - РБ, приевете или ще срина държавата!

30.10 2014 в 09:43

Не съм гласувал за РБ, за да правят безпринципни коалиции с гербоухите!
Андреев, "Приятелю Краси" не е ли агент на ДС, а? Що ти е толкова близък?

30.10 2014 в 09:29

Каква коалиция с ГЕРБ? Бойко ще разкрие ли КОЙ източи и ограби КТБ?
------
Ще разкрие таратанци. Не виждаш ли, че в завера с ДПС се опитват с нашите пари да си покрият техните далавери. Ще ми оздравяват банката. Ай сиктир!!! Прави са РБ да се дърпат от правителство. Ще се натресат в него, а ГЕРБ ще си другарува с ДПС!

30.10 2014 в 09:09

РБ могат по отделно или заедно да се запишат в мисията за Марс.
Може пък да дадат управлението на космическия кораб, на Радан, има да ги кандилка налЕво-надЕсно поне 100 светлинни години.

Хахахахахахахахахахахахаха