Антон Тодоров подаде оставка

Последна промяна на 09 октомври 2017 в 14:51 15800 8

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров подаде оставка. Това стана ясно от негово писмо до ръководството на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

"Заради опитите репликата ми да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за мен, моля да приемете оставката ми като народен представител", се посочва с писмото".

Повод за оставката му е скандалът с тв водещия Виктор Николаев. Също като вицепремиера Валери Симеонов, Тодоров заявява, че е бил разбран погрешно. В предаването "Здравей, България" той намекна на водещия, че столът му може да остане празен, като припомни отсъствието на колежката му Ани Цолова. И също като Валери Симеонов той съзира, че атаките срещу него са целенасочени от среди, "които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието и техните командири".

Авторът на книгата "Шайка - книга 1: Бойко, Росен, Цецо и другите" заявява също, че тази атака "повлича след себе си авторитета на ГЕРБ, на нашия лидер и цялото ръководство".

Ето и пълния текст на писмото, което е адресирано председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, Изпълнителната комисия на партията и областната ѝ структура в София:

Благодаря на всички за гласуваното доверие и възможността да бъда избран за народен представител от листата на ГЕРБ. В рамките на по-малко от десет дни съм обект на безпрецедентна атака от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието и техните командири (визирам действащи политици и бивши служители на тоталитарните служби).

Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми в ефира на Нова телевизия бяха изтълкувани абсолютно погрешно, въпреки поднесените от мен публично извинения, атаката не само не спира, но и повлича след себе си авторитета на ГЕРБ, на нашия лидер и цялото ръководство. За това заявявам:

Поднасям още веднъж своите извинения към журналиста Виктор Николаев, към зрителите на Нова телевизия и към всички български медии, които волно или неволно съм засегнал с участието си. Заявявам категорично, че заради моя култ към свободата и онова, за което съм се борил повече от 28 години, че няма да позволя да бъда превърнат в нарицателно за цензура и заплахи. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил. Изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима от останалите. Свободата в медиите за мен е основна ценност, която позволява да бъдат защитавани фактите. Убеден съм, че без свобода няма справедливост, тя е в основата на демократичното общество.

Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля да приемете оставката ми като народен представител.

На всички, които ще използват този морален акт, бързам да заявя, че решението е единствено и изцяло мое, съобразено единствено и само със собственото ми разбиране за носене на политическа отговорност. На всички, които ще побързат да спекулират с това мое решение, искам да кажа, че оставам с ГЕРБ и ще продължа да работя за развитието на партията и нейните политики.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15180

8

ELPIDA

09.10 2017 в 22:16

"Шайка",депутат от ГЕРБ,оставка и после като се оттече малко калта от името му,току виж се появил в друга партийка.Не нам,г-н Хамелеон!

66755

6

El Commandante

09.10 2017 в 19:35

Очевидно призивите ми към персонала на Карлуково бяха чути и Баце е осъзнал че тоя шизофреник е отвързано гюле, чието място не е в парламента.
Логичен ход.

18389

5

Izalina

09.10 2017 в 18:33

"Върховният канцлер на Галактическата република показва истинската си същност... "

опа, тука за друг филм си говорехме

"Ерудираният" катил няма да липсва на никого освен на Горанов, е скромното ми мнение.

2666

4

Hissarion

09.10 2017 в 17:16

"...милионите хора, гласували за мен..." - това говори достатъчно за реалността, в която този индивид пребивава.

1001

3

Севтопол

09.10 2017 в 16:48

Рамбо, а можеше и да не го разпише този лист, и да се обърне срещу ГЕРБ, защото те се разграничиха от неговите думи пред НОВА Тв, нали?

1696

2

Санд

09.10 2017 в 15:50

Защо си мисля, че няма да му я приемат?

10037

1

рамбо

09.10 2017 в 15:01

Депутатът Тодоров разписа предварително подготвения лист с оставката му..Това е по-близо до истината