Атанасов: ГЕРБ искаха да сменят Бакалов, а не БСП

Последна промяна на 02 октомври 2015 в 12:38 1282 2

Снимка БГНЕС

Атанас Атанасов

"ГЕРБ искаха да сменят Бакалов, а не БСП", заяви депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов по повод подкрепата на ГЕРБ за предложението на БСП шефът на военното разузнаване да е военнослужещ. Това означава, че сегашният директор Йордан Бакалов ще бъде отстранен, защото не отговаря на изискването.

"Аз разбирам мотивите на военните, че настояват тази служба да бъде оглавявана от кадрови военен. Големият проблем е, че народните представители не разбраха в самото начало много по-добрата идея да бъде създадена единни разузнавателна служба. Ако беше възприета тази идея, този проблем изобщо нямаше да стои", категоричен беше Атанасов пред БНР.

По думите му така военното лоби е успяло да наложи своята воля.

Атанасов коментира и атаките срещу военния министър Николай Ненчев и поисканата му оставка. Според реформатора военният министър е подложен на перманентна атака от русофилските среди в България заради твърдата ни НАТО-вска позиция.

"Сегашната остра атака е свързана с това, което Русия предприе в Близкия изток. Всичко това е свързано и с бежанския поток. Сега става ясно кой формира и мотивира бежанския поток към Европа", запита реформаторът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2015 в 15:13

Казаното от ген Атанасов само потвърждава констатацията,че ГЕРБ са другото крило на БКП-милиционерското,свързано с Тодор Живков и неговите ортаци,както с деца и внуци на приближени до Живков хора.Тези хора са генетично свързани с Русия,те винаги ще бъдат против САЩ и Запада.Щом искат да изгонят Даньо Бакалов,това показва,че овенните и милиционерите от всички партии са се обединили срещу общия "враг"-пронатовско настроените лица,които все още са на ключови позиции във властта.Русия настъпва в Сирия,русофилите настъпват в България.Ген.Атанасов правилно е разгадал пъклените им планове на военно-милиционерско-русофилските кръгове.Няма лесно и скоро да се отървем от руската напаст и нейните слуги във властта.

02.10 2015 в 14:16

ГЕРБ трябва да се маха. Не да махат Бакалов, Бъчварова и т.н. ОСТАВКА за цялото правителство