Бъчварова: Управляващата коалиция ще се запази

Последна промяна на 12 декември 2015 в 11:03 2120 2

Снимка БГНЕС

Вицепремиерът по коалиционната политика и вътрешен министър Румяна Бъчварова

Вицепремиерът по коалиционната политика и вътрешен министър Румяна Бъчварова прогнозира, че управляващата коалиция ще се запази.

По-рано тази седмица правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка, след като реформата в сектора беше бламира от депутатите. Примерът му беше последван от съпредседалят на Реформаторския блок Радан Кънев, който обяви, че минава в опозиция.

”Към момента мисля, че тези динамични събития по-скоро се отнасят в отношенията вътре в нашия партньор, в една от партиите му, не се отнасят за цялата коалиция. Ще намерим изход от тази ситуация. Париите от Реформаторския блок също", коментира Бъчварова пред "Дарик".

На въпрос дали ще има ново коалиционно споразумение с гаранции за съдебната реформа, каквото е искането на ”Движение България на гражданите", Бъчварова посочи, че трябва да се види как ще се уредят нещата в Реформаторския блок.

”Като цяло нашето коалиционно споразумение не е подписано двустранно от отделните партии в Реформаторския блок. Нека да видим как ще се възприеме тази идея вътре в Блока. Мисля, че няма проблем, защото основата на нашата коалиция е споразумението между Реформаторския блок и ГЕРБ", каза Бъчварова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2015 в 11:38

До преди седмица положението беше стабилно, сега се говори за спасяване на коалицията. С ГЕРБ стабилно правителство явно няма да има. Премиера да ходи да рита мачле по време на решаване на важни въпроси говори само за себе си какво му е отношението към държавата. Дано в следващото правителство случим на достоен премиер, все още се намират достойни хора като Веселин Вучков, Христо Иванов и не са само те двамата.

12.12 2015 в 11:29

Бостан + лъжепатриотите + Гоце? Защо да не се запази, никой не е помислял, че ще има проблем с нея.