България кандидатства за 1 млрд. лева от фонда за енергийна ефективност

Последна промяна на 08 декември 2014 в 16:37 2824 3

Лиляна Павлова

България е кандидатствала за 1 млрд. лева от плана „Юнкер“ за създаване на Фонд за енергийна ефективност, като дългосрочната цел е в него да влязат 2 млрд. лева, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова.

Вече има заявен интерес от Европейската банка за развитие и от Световната банка. Предстоят и разговори с Европейската инвестиционна банка, уточни Павлова.

Сред проектите от пътната инфраструктура по новия европейски план са изграждането на пътищата София - Видин, София – Калотина и Велико Търново – Русе.

Сред тях не е проектът за магистрала „Черно море“, тъй като към него има инвестиционни намерения по линия Европа – Китай, посочи министърът.

Предвидени са и проекти от водния сектор, които са подготвени заедно с Министерството на околната среда и водите, допълни Лиляна Павлова.

Транспортният министър Ивайло Московски обясни преди няколко дни, че за одобрение за изпратени проекти от жп инфраструктурата, информационните технологии, електронното управление и др.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2014 в 04:54

Айдееее, нека да му е честито на Боко, новата придобивка. При 30% които влизат в джоба му, от санирането ще гушне 300млн. и ще захлеби, че покрай протестите доста пари похарчи. Лайнар...

09.12 2014 в 04:54

Айдееее, нека да му е честито на Боко, новата придобивка. При 30% които влизат в джоба му, от санирането ще гушне 300млн. и ще захлеби, че покрай протестите доста пари похарчи. Лайнар...

08.12 2014 в 18:34

Как не ги е срам! ГЕРБ са се дали на Запада, Борисов и Меркел са си първи приятелчета. Тая МУТРА все отпушва европейските фондове. И ЗА КАКВО?! Само за да подобри инфраструктурата и качеството на живот в България. За какво са ни милярди левове , които да помогнат на България.

ПП : Много е интересно как под новини за тривиални неща и спорни теми всички излизат с коментари за това каква мутра е Бойко , но под постове на недвусмислено постигнати успехи няма коментари.