България ще развива рок и голф туризъм

OFFNews Последна промяна на 04 април 2015 в 21:50 3466 10

Голфът не само привлича по-висок клас туристи, но и двойно удължава летния сезон на морето: 9-11 месеца. България е много конкурентна и с цените, които предлага, и с условията за този вид туризъм, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Днес тя участва и в откриването на кръгла маса на тема "Голф туризмът в България – развитие, цели, стратегии”, която се проведе в Балчик.

Тази вечер пристига първият чартър с голф туристи от Скандинавските страни на летище Варна, с което символично се открива и новият голф сезон, съобщават от пресцентъра на министерството на туризма.

Сред приоритетите на министерството е провеждането на политика за насърчаване и популяризиране развитието на голф туризма, както и създаването на подходяща инвестиционна среда за изграждане на необходимия брой игрища.

България има 7 функциониращи голф игрища, а страната е търсена голф дестинация от Великобритания, Ирландия, Румъния, Русия, Украйна, Македония. Потенциални пазари са и Скандинавските страни, Германия и Франция, откъдето се очаква ръст на туристи през предстоящия сезон.

Обсъжда се въвеждането на доброволен "етикет за качество", който да се дава на хотели и заведения, които надвишават нормативните изисквания. По този начин ще се стимулират собствениците, които полагат допълнителни усилия за повишаване на качеството, а потребителите ще се ориентират по-добре на туристическия пазар, каза по-рано днес Ангелкова на среща с представители на местната власт и туристическия бранш от община Каварна.

В Каварна тя обсъди разгръщането на потенциала на региона за развитие на морски, голф и алтернативен туризъм, както и очакванията за предстоящия летен сезон.

Ангелкова посочи, че общината е пример за работеща рекламна и туристическа политика и за това как модерният морски туризъм може да се комбинира с голф почивка или с други по-алтернативни форми на туризъм.

Община Каварна стартира и реклама на "Каварна рок фест" по най-слушаното румънско радио за рок музика.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2015 в 14:51

Ще развиват рок туризъм в лицето на Каварната. Тия хора явно живеят в 80-те години и си мислят, че с Туистед Систър и още 5-6 демодирани групи на стадион правят нещо невиждано. И явно не са чували за Exit, Pinkpop, Rock an Ring...

05.04 2015 в 12:52

И на някой ако не му е станало ясно, това означава, че държавните(на данъкоплатеца)пари за реклама ще се дадат лично на К.Гергов за да поддържа добре вилата си в Тоскана. А също, и да демонстрира фалшива благотворителност пред лондонски умозаслепени съдружници като дарява за индийските бедстващи дечица. Повтарям ИНДИЙСКИТЕ.

05.04 2015 в 12:17

Да говориш за голф като перспектива за българския туризъм е пълна глупост, освен служене на Красимир Гергов.

05.04 2015 в 08:52

Postings gore-no comment!!
На Цеетница трябва да се уважаваме,писането на простотии по сайтовете е признак на лоша култура!!
За МТ-нелошо начинание но екипът е слаб-калинки,няма как АНГЕЛКОВА да бъде министър-тотално некомпетентна и спусната заради паричките на баща си-дребен строител.. Зам министрите-смешни издънки на Куневата партийка и Цеко.. А пари за реклама има,но се крадат... Такъв ни е манталитетът-уви!!
Жалко за природата и съчетание море> планина-климат и добре подготвени кадри..!! Лоша перспектива...!!!

05.04 2015 в 07:29

Ейй, нета се напълни с въшки... :(

04.04 2015 в 23:04

Арх, накърми ли??? Ако не си, жалко, мол/ът затвори...........

04.04 2015 в 23:02

Какво казва снимката?
Тази, най отзад със жълтото казва:" Кат си набримчих вибратора в гъза и са изпърдях така, че ми се откачиха жартиерите."
Средната, по дебелата, отговаря:" Ох, само да се наведа, че както ми е кипнал булгура с такава фъсня ше ви опърдя, че ше ви окапят носовете от смрад и миризмоч.
Най отсамната, министърката, и тя се включва: Аз пък, сега, на нали постя, и лайната и пръдните ми са вегетариански, конски, все едно слама ям! Сера фъшкии, комшиите смятат че в отдушника има умрял керкенез, а и пърдя през три минути, и да ви кажа с пръдня мога да изсвиря първите три такта на "Шуми Марица" а гъза ми направо се разхлопа! Ако кихна и ше пръдна, ако пръдна ше са насера." Важним министерски неволи.

04.04 2015 в 22:53

Много туристи идваха заради природата и горите, но за жалост някои наглеци се постараха и тази причина да отпадне!

04.04 2015 в 22:35

Простакелкова не ме кефи ИЧ!... зъби се... грозна е и краде за отмъщение (което е по 5... УЖАС!)

:(

04.04 2015 в 22:24

Яко! :) Браво. Давай, како!!! ;)