"Бареков бе най-големият проблем на статуквото"

Последна промяна на 19 юли 2015 в 11:29 9568 21

"Бареков бе най-големият проблем на статуквото. На Бойко Борисов, на целия ГЕРБ, на половината журналисти. Той плати цената за това, че не сключи определен конклав. Много хора не му простиха това, че прекрачи от журналистиката в политиката”, заяви жената до Бареков Мария Календерска пред Нова телевизия.

„Политическо ГМО е БДЦ, а не ББЦ. Това е групата, която беше превзета от един олигарх”, допълни тя.

На въпрос дали познава лично Делян Пеевски и Цветан Василев, Календерска заяви, че ако до тях е имало някой като нея, е щял да им каже истината – а именно да намерят мярката.

"Около себе си те имат само поклонници, които са накарали Цветан Василев да вярва, че може да притежава ¼ от икономиката на България, а Делян Пеевски, че може да станеш шеф на ДАНС. Николай Бареков беше изоставен от тях, защото не беше достъпен да бъде използван по начина, по който искаха”, коментира още тя.

Календерска призна, че е попадала с тях в общи компании, но никога не са общували. 

„Ако Бареков не беше така атакуван и предаден, той можеше да спечели малко повече гласове. "Атака" и АБВ изобщо да не влязат в парламента и той да е на мястото на ДПС. Бареков можеше да стане изкупителна жертва на КТБ, ако не го бяха смазали. Сега обаче е малка жертва, която не може да им свърши работа”, каза още половинката на политика.

На въпрос къде е сгрешил, тя заяви, че причината е, че се е предоверил на много хора.

Относно прословутата къща в квартал Драгалевци, която се оказа на две млади сътруднички на ББЦ и в която се твърдеше, че Бареков и семейството му живеят под наем, Календерска коментира:  "Тази къща е била инвестиционен проект за тези момичета. Тъй като НАП я запорира и не можаха да я продадат на няколко пъти, се наложи Николай да им даде парите. Тази къща в известен смисъл е негова”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.07 2015 в 11:41

"...Той плати цената за това, че не сключи определен конклав..."

Няма ли кой да и каже на тая какво значи конклав???
на латински: conclave - затворена стая, от латински cum clave - под ключ) е събрание на кардиналите-избиратели след смъртта на папата за избиране на нов папа и епископ на Рим.

20.07 2015 в 16:16

Някой да ми поясни таз пача що тупа стари черги сега? Барбарека да не й е спрял дневните и да търси нови плащачи за стари дудуци?!?!?

20.07 2015 в 14:23

Човешкият мозък така е устроен, че и най-голямата к винаги намира основания за действията си, но колкото по-далеч са от реалността, толкова по-задълбочаващ се е психологическият проблем. Затова засега гледам на госпожицата със състрадателен присмех, но подозирам, че проблемът и скоро ще има нужда от бял моден аксесоар с дълги ръкави и увеличаване на дозата.

20.07 2015 в 11:44

До г-жа Санпуджиева: В интервюто на Календерска няма нито една истина, а може би една и то неохотно и половинчато изказана: "Тази къща в известен смисъл е негова". Друг е въпросът, че вече и най-излъганите камилчета разбраха, че Бареков не става нито за журналист, нито за мениджър, нито за депутат, а за премиер - не дай, Боже (и Слава Богу, той не даде). Ясно е, че ви се изка да изплакнете имиджа на тези недоразумения.

20.07 2015 в 09:41

#12 факт е, че г-жа Фандъкова сигурно е казала досат по-смислени неща последните дни от тъпата крава, но медитие са решили да лансират тъпата крава. Защо? За пари как винаги се случва в милата ни татковина.

Аз още не съм и прочел или изскушал какво има да каже тъпата крава. Но честно казано и охльовите в градината не ги слушам много много.

Мисля, че 90% от коментарите тук са за това дали тъпо същество продукт на олиграхични интересни като госпожата има място в медиите.За мен отговора е твърдо НЕ, но уви и журналистите трябва от нещо да се хранят. и когато не плащаме абонаменти за сайтовете с новини, какво им остава освен подаянията на поредния олигарх.

19.07 2015 в 22:08

Госпожа Календерска ще оправи София. Един по един, софиянец по софиянец, тя лично ще ги оправи. Тя това го може.

19.07 2015 в 20:19

Напоследък много зачестиха изявите й по медиите. Дали е достатъчно някой да се нарече кандидат за кмет на София и медиите да се надпреварват да го канят? Защо тогава не канят Йоло Денев? Той беше кандидат за президент!

19.07 2015 в 20:19

Напоследък много зачестиха изявите й по медиите. Дали е достатъчно някой да се нарече кандидат за кмет на София и медиите да се надпреварват да го канят? Защо тогава не канят Йоло Денев? Той беше кандидат за президент!

19.07 2015 в 18:48

Всъщност, Бареков точно е продукт на статуквото. Те си го наденаха, когато им беше необходим и после, полупразен го захвърлиха. Латексовият политик не употребен, както всички подобни продулти, еднократно. Самият той, вероятно се е надявал на по продължителна употреба, но това е неудобно и от хигиенична и от политическа гледна точка. Сега, гледам са си нахлузили българския СИРИЗ, Велизар Енчев. Сигурно и то мечтае за многократна употреба.

19.07 2015 в 17:26

Явно госпожа Календерска умее да привлича вниманието на публиката по-добре от госпожа Фандъкова, съдейки по броя на коментарите тук.За останалото не знам.