Билетът в София става 1,50 лв., пътуването с карта в пъти по-евтино

Вдигат двойно глобите за нередовни пътници

Последна промяна на 24 март 2016 в 19:21 18218 38

Билетчето за градския транспорт ще се увеличи, картите запазват цените си. Билетът, най-вероятно от юни, ще струва 1,50 лв. Двойно скачат и глобите за пътник без билет - от 20 на 40 лева, актът поскъпва от 100 на 200 лева. 

Центърът за градска мобилност ще представи утре проекта си за икономическа рамка на обществения градски транспорт за 2016 г., съобщи Столична община. 

Запазват се дотираните карти за ученици, студенти, пенсионери и т.н., идеята е да се въведат комбинирани карти за метро и довеждащ транспорт, научи OFFNews. 

В момента има 6 вида карти, най-употребяваната е тази от 50 лв, за всички линии за един месец. С нея пътуването излиза 36 стотинки, показват разчетите на ЦГМ. Картата за месец за 1 линия е 23 лв., пътуването излиза 0.44 лв. Картата за метрото е 35 лв за месец. Така пътуването е 45 ст.  

Преференциални карти има за ученици, студенти, докторанти, пенсионери, хора, с увреждания. Картите за пенсионери, ученици, студенти - цената на пътуването е до 20 ст. 

Целта е хората да бъдат стимулирани да пътуват с абонаментни карти, сега в страната ни най-използваният документ за пътуване е билетът. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2016 в 22:04

АКО разкарате гратисчиите от градския транспорт

НЯМА да е нужно да се повишава цената на билета !!!!!!!!!!!!

ПРОСТО ВСЯКО ВОЗЕНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПЛАЩА !!!!!!!!

ИДАТ ИЗБОРИ !!!

РАЗКАРАЙТЕ СПЕЦИАЛНИЯ ЕЛЕКТОРАТ ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ !!!

НЕ ПОВИШАВАЙТЕ ЦЕНАТА НА БИЛЕТИТЕ !!!

ПРОСТО ВСЯКО ВОЗЕНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПЛАЩА !!!!!!!!

един специален етнос е без принос към обществото

едни специални депутати с интелектуален дефицит и огромна наглост са избрани срещу кебапчета

много ще е добре ако разкарате гратисчиите от градския транспорт - някои от тях са от споменатия по-горе специален етнос

25.03 2016 в 15:18

до граджанина 30:
Достатъчно съм мръзнал и треперил от страх, докато съм се возил в старите кошници, за да мога сега да се радвам на драго сърце на обновения авто/трамваен/метрополитен парк, на обществения транспорт на София. Не знам колко те удрят тея 50 стотинки в джоба, но като не ти е изгоден билета, който е предвиден за ЕДНОКРАТНО пътуване, си купуваш карта, която НЕ СЕ увеличава. В почти всички европейски столици билетчето за еднократно пътувне е по-скъп от нашия. В Лондон билетчето ти е 3.75лв, в Берлин ти е 3.41лв. В Букурещ билетчето е около 2.19лв. В Белград е 1.15 лв билетчето. В Скопие 1.15лв. В Атина е 2.75лв билета. С какви пари ще се поддържат тея хубави придобивки и как ще се сдобиваме с нови за в бъдеще? С държавен бюджет, с твоя личен бюджет, , ще теглим заеми или ще краднем от съседите, как? Обясни ми как по-точно ще стане това и си стискаме ръцете, че няма нужда от увеличение на цената на билета и утре отиваме на протест пред Столична община ;)

25.03 2016 в 14:05

Голямо лаене за 50 стотинки.
Голямо чудо.


Това разпраните безмозъчни гейперасти сте си е.али ма.ката?
Чети това чудо така: От утре цената на градския транспорт се ПОВИШАВА С 50%.
Сега приложи това правило към кошницата ти с седмични продукти. Или към хотелските услуги или към заплатата си с обратен знак - от утре ти я намаляват с 50% за да разбереш какво значи такъв скок. Последното ме съмнява да е възможно.
Доводи за увеличаването ВИНАГИ могат да се намерят. Лесно е. Въпросът е защо продължават да правят такива противообществени ходове? Наистина ли са толкова тъпи? Няма ли барем един с нормални икономически познания измежду 1млн гейберасти?
Предполагам че има.
А основната причина извън увеличените лизингови вноски на новата техника е явлението стагфлация.
В това състояние се намира страната ни от 8 месеца насам.
Царят е гол дами и господа!

25.03 2016 в 13:46

Голямо лаене за 50 стотинки.
Голямо чудо.
Няма и едно евро пътуването и пак ревете като изнасилени. Едно свястно мнение няма - само лайномети.

Билетите са за инцидентно пътуване. Който пътува редовно си купува карта. Я ходете в Германия и вижте колко пари е едно пътуване? Последния път плащах по 3 евро за пътуване дори и за две спирки.

Мен ако питате на такива като вас и 10лв билет е малко!

25.03 2016 в 13:46

Докато не се създаде ПУБЛИЧЕН ИНТЕРНЕТ РЕГИСТЪР на служебните автомобили за лично ползване в СО, районите, ЦГМ, общинските служби и фирми с МЕСЕЧЕН ОТЧЕТ за изминатото разстояние и разходите на СО за всеки такъв автомобил - обявявам СТАЧКА-ПРОТЕСТ с пътуване без билет в градския транспорт! След като има общински обществен транспорт, защо трябва да има служебни автомобили за лично ползване?! Защо раходите за тези автомобили не се отдържат от заплатите на ползващите ги "правоимащи"?! Защо тези "правоимащи" пътуват безнаказано и безплатно в страната и ЧУЖБИНА на фамилми екскурзии и почивки с тези служебни автомобили?! СТАЧКУВАЙТЕ и ПРОТЕСТИРАЙТЕ с ПЪТУВАНЕ БЕЗ БИЛЕТ !

25.03 2016 в 13:05

Буферните паркинги на метрото са препълнени, и явно искат да ги поизпразнят. Ненаядоха се тези от градската дебилност.

25.03 2016 в 12:57

кой дотира транспорта- ние или държавата. Билетчето важи от начална до крайна спирка. Колко души на ден по една линия пътуват на такива разстояния? Всъщност всеки с билет ДОТИРА ТРАНСПОРТА Т Е. ОБЩИНАТА ПОНЕ С 50% над реалната цена.

25.03 2016 в 12:17

На какво основание е увеличението? Да не би качеството на обслужване дасе е пивишило? Щом искате да лапате пари - ще ви дадем един протест.

25.03 2016 в 11:49

Долу чета някакъв коментар , който ме потресе, че било новичко и направено........, чакай бе , сельо, ти знаеш ли какви бяха автобусите, тролеите, трамваите, на по 30 години и се палеха на всеки завой. Нещо мозъка ти липсва от тая глава, какво искаш да изкараме още 30 години с тези бракми ???!!!

25.03 2016 в 11:46

Последната карта, която си купувам, когато изтече да го духат. Тая ненаялата се селка даскалица да ходи да се скрие някъде !Срам няма тая олигофренка на фона на затворената за две години София и на всичките мизерии! Президент щяла да става, я ходи се гръмни някъде Фанкретенкова ! А на заспалия народ така да му е, барем се сети да се събути и да се развика !