Бисер Троянов си направи отвод по делото на Цветанов

Последна промяна на 09 март 2015 в 14:15 4480 3

Съдия Бисер Троянов си направи отвод по делото срещу Цветан Цветанов, пише БГНЕС. 

По-рано днес Бисер Троянов и Жанина Начева бяха избрани чрез система за случайно разпределение на делата за членове на съдебния състав, който ще гледа делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, което ще се проведе на 17 април. 

В началото на миналия месец Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата от четири години затвор на Цветанов заради поставянето на резолюция - шест пъти "Не" за прилагане на специални разузнавателни средства срещу тогавашния шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров.

Съдия Троянов стана член на Централната избирателна комисия през 2001 г. от квотата на НДСВ.

Дълги години Бисер Троянов бе говорител на ЦИК, заедно с Ралица Негенцова - сега председател на Висшия адвокатски съвет. След 2009 г. Бисер Троянов продължи да бъде член на ЦИК, но този път от квотата на партия ГЕРБ. Малко след местните и президентските избори през 2011 г. Бисер Троянов спечели конкурс и бе повишен от тогавашния състав на Висшия съдебен съвет и стана съдия във ВКС.

Бисер Троянов, заедно с други съдии - Красимира Медарова и Валентин Бойкинов, бяха принудени да напуснат ЦИК преди година. Причината за техните оставки бе влизането в сила на промените в Изборния кодекс и съответно в Закона за съдебната власт, според които на действащи съдии се забранява да участват в състава на ЦИК. По това време Троянов вече е съдия във ВКС, Красимира Медарова е съдия в Софийския апелативен съд, а Валентин Бойкинов е съдия от Софийския градски съд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.03 2015 в 06:21

От заглавието имах негативно мнение. Помислих си пак ли някой се притесни да си свърши работата, но наистина щом е бил от Герб да води дело срещу Цветанов ще е смешно. Трябва нов :)

09.03 2015 в 15:47

Е бил е в ЦИК от квотата на ГЕРБ, какво сега, да не се отведе ли?

09.03 2015 в 15:02

Айде,почна се.Ще се отвеждат докато дойде правилният човек.Хахахахаха.