Борисов е разговарял по телефона с Алексис Ципрас

Последна промяна на 22 август 2015 в 17:53 2199 2

Бойко Борисов е разговарял по телефона с подалия оставка премиер на Гърция Алексис Ципрас, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата са обсъдили актуалната ситуация в съседната ни страна, като премиерът ни е изразил надежда Гърция да постигне така необходимата й стабилност.

Той е благодарил на колегата си за сътрудничеството и за това, че е отменил данъка от 26% за сделки с български фирми.

Двамата премиери се безпокоят еднакво от опасността от увеличаващия се миграционен натиск върху двете страни и са се разбрали двете държави да застанат пред ЕС заедно в защита на интереса си.

Българският министър-председател е напомнил за тристранното споразумение за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция, което е добра основа за повече координация и съвместна работа.

Борисов и Ципрас са разговаряли и за важността на газовата свързаност между двете страни и необходимостта от ускореното й изграждане, като приоритетна част от бъдещия енергиен съюз на ЕС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2015 в 18:44

На какъв език е говорило нашето борче или е ставало с мучене?

22.08 2015 в 18:03

Ципрас не си губи времето, подаде оставка и научи български да си говори с тиквоций велики и да се учи на политика и управление от титана на простотията.