Борисов: Ще помогнем на ужилените от Олимпик. Доколкото ни позволява законът

Последна промяна на 19 август 2018 в 14:12 4232 2

Ще положим всички усилия да помогнем, колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който посети ремонтни дейности в Стара Загора.

Утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

„Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера", добави още Бойко Борисов.

По темата за срива на търговския регистър премиерът Борисов заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда. „Виждате има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата", каза още министър-председателят.

Според Борисов държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. „Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много", подчерта още премиерът.

„Във всеки град стават много хубави неща, защото оперативните програми работят. Там където не могат да се оправят, додаваме от бюджета, особено в малките общини, така че да им се направят улиците, водоснабдяването, осветлението", каза в заключение министър-председателят.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1162

2

red-army

19.08 2018 в 19:56

Ако ме не лъже паметта управляваща коалиция има мнозинство в парламента и може ако се налага да промени някои правила?

1051

1

kokoten

19.08 2018 в 16:16

....такова чудо,такива успехи особено в спорта,никога не е имало....нагла,безмозъчна мутра....