БСП събира подписи за отстраняване на Пламен Георгиев и заместника му

Последна промяна на 04 април 2019 в 12:35 1711 0

"Премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му остави вратичка за измъкване, казвайки му или да си подаде оставката, или да излезе в дълъг отпуск. Разбира се, Пламен Георгиев се възползва и излезе в отпуск до приключване на проверката." Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ, от опит се знае, че тези проверки продължават месеци, дори години.

"Това е начин да се замете случаят, да се забрави от обществото и той да се върне на бял кон някой ден. Ние категорично не приемаме това решение", категорична е Нинова.

"Преди дни поискахме оставката на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Той не я подава. Затова днес събрахме ръководството на ПГ на "БСП за България", разговаряхме с нашите депутати и внасяме подписи в парламента с искане за отстраняване на Пламен Георгиев като председател на КПКОНПИ", каза Корнелия Нинова.

Тя поясни, че БСП иска и отстраняване на заместника му, за когото също излязоха данни за имотни неуредици в декларациите.

Нинова припомни, че Пламен Георгиев беше избран от новата управляваща коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП и ВОЛЯ.

"Ние бяхме против неговия избор, както и против закона и начина, по който беше създадена комисията", каза председателят на БСП.

Тя припомни, че левицата внесе свой закон с различна философия, но той беше отхвърлен.

"Отстраняването на ръководството на КПКОНПИ няма да реши по същество проблема, защото няма как управляващите, които и да са те, да си избират тези, които ще ги проверяват. Резултатът от такова решение е ясен - никога няма да има докрай борба с корупцията по високите етажи на властта, защото са взаимно зависими и обвързани", категорична бе Нинова.

По думите ѝ на КСНС при държавния глава тя ще предложи 3-4 конкретни и различни мерки за истинска борба с корупцията по високите етажи на властта.

"Там, по реакцията на другите партийни лидери ще разберем - има ли воля наистина да се справим с този проблем или ще продължат да имитират борба с корупцията. Защото е странно, че човекът, който предложи Пламен Георгиев в парламента, днес става министър на правосъдието", заключи Нинова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !