Дайнов: ГЕРБ спусна опорки на Гинка. Това е най-големият скандал след падането на Живков

Последна промяна на 04 март 2018 в 18:55 12181 6

Гинка Върбакова проговори като политик, коментира политологът Евгений Дайнов в предаването „120 минути” по бТВ по повод скандала с продажбата на ЧЕЗ.

Според него Върбакова очевидно не играе сама и има някаква достатъчно сила опора.

„Тя постигна някаква договореност с Бойко Борисов, от което излезе доста по-уверена като публично присъствие. Това, което чете в парламента, беше чисто политическа реч. За 48 часа тя стана от среден бизнес човек от Пазарджик в човек, говорещ политически. Част от сделката с Бойко Борисов е включвала тя да може да проговори по политически начин”, смята Дайнов.

Той доразви тезата си и допусна, че Гинка е преминала през инструктаж.

„Това е подготвен текст и той е политически, тоест излиза от политически кръгове, подозирам от ГЕРБ. Хората не проговарят по този политически начин, ако нямат предварително опит или написани предварително политически опорни точки”, допълни политологът.

Такъв политически скандал с толкова участници България никога не е имало от свалянето на Тодор Живков насам, коментира Дайнов.

„Властта, включително Бойко Борисов, е изпаднала в една смешна параноя, в която навсякъде виждат заговори, никъде не виждат истински проблем, който да е честно артикулиран от някого. Подозирам, че дори и Борисов всъщност не знае кои са „гадовете”, каза още той.

По повод срещата на ДПС в т. нар. сараи в „Бояна” Дайнов отбеляза, че това са „символики, които Ахмед Доган ги умее”.

„Миналия път, когато ги събра в сараите, Лютви Местан хукна да търси сигурност в турското посолство, тоест това е място, от което се обявяват ключови за ДПС намерения. По тази логика ключовото за ДПС намерение беше обявено много тихичко и много спокойно, за разлика от друг път. Карадайъ каза: Ние се готвим да влизаме във властта. Не каза: Готвим се за избори. Тоест или се готвят да влязат в ситуация да могат да се договорят с ГЕРБ заедно да управляват, или имат податка, че може да стане така, че да има избори. Според мен предсрочни избори така или иначе ще има”, заяви политологът.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14730

5

spirit оригиналът

04.03 2018 в 20:40

- Алоо. Фрау Меркел! Бойко е!
- Я, я Бойко вас волен зи?
- Не Волен. Мани го Волен. Ако може пак да нападнете Чехия. За това се обаждам.
-Вас?
- Не нас. Чехия. Чехия атакен вюншен. Гросе арбайт!
- Нихт ферщейн, майне фронде.
- Да, да ти си ми майне фюрер.
- Найн, найн. Нихт ферщейн. Данке. Ауфидерзейн.
- Ква Данка маа...пфууу. Гинка ма... Гинка

5193

3

SC

04.03 2018 в 20:12

Добър ден, Дайнов! Това го разбрахме още преди седмица, с първото ѝ интервю. Чак сега ли го осъзна или сега спуснаха твоите опорки?