ДБ: Промяната не се случи на този вот

Последна промяна на 04 ноември 2019 в 15:58 2246 4

Въпреки добрите резултати, които получи "Демократична България", и разширяването на географията на обединението, промяната не се случи. Тази констатация направиха от ДБ след приключването на балотажа на местния вот. 

Според Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, тревожен е фактът, че има много сигнали за купен вот и огромно количество недействителни бюлетини, а ГЕРБ стабилизира корупционната среда. "Целта за следващия парламентарен вот ще е да се мобилизираме и да бъдем управленска алтернатива", коментира Атанасов.

"Наясно сме с нашите дефицити, които трябва да преодолеем", каза председателят на "Да, България" Христо Иванов.

Хората на ДБ във властта трябва да живеят със съзнанието, че им предстоят големи отговорности, допълни Иванов. Приоритет продължава да е реалната децентрализация, защото премахването на модела на ГЕРБ трябва да се случи със системни усилия  в общинския съвет на София, смята той. "Можем да направим административна революция", декларира Христо Иванов.    

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1380

4

Jinx

06.11 2019 в 14:14

Няма никакъв вариант да се случи качествена промяна, когато ДБ са замесени. Само количествени изменения може да има – повече откраднато.

1738

3

newfoundland

05.11 2019 в 18:51

Демократична България нямат визия, нямат нужния опит, или поне хъс, как очакват хората да им повярват?

1211

2

Име на профила

05.11 2019 в 09:00

Баш. Не може да философстват по интервюта година след година и да се вайкат, трябват дела.

Маноловата нищо и никакъв омбдусман го игра, с извинение, няколко години и сума ти народ реши да ѝ се довери; световно неизвестен батко събра 10% само щото една фесбук група е полезно активна; представете си какво би било ако тези приятели - и подобни ним - спрат да се жалват и да се мъчат да изглеждат умно ами свършат нещо.

Пиша това с надежда да им дойде акъла и да спрат с оправданията, въпреки всичко гласувах за тях тази година, както и някои предишни.

10224

1

Новак

04.11 2019 в 19:40

Много точно изречение и заключение - не се случи. Случват се случайни неща, за другите се работи и се постигат. С мисленето от 90-те години няма да се получи. Някои хора в ДБ извадиха лозунгите от митингите преди 30 години. Явно понятията “ляво” и “дясно” не са тези, които бяха и промяната трябва да започне първо от собствените глави.