ДПС хареса кандидата на РБ за кмет на София, даже ще го подкрепи

Последна промяна на 18 май 2015 в 19:19 6232 17

Няма нищо по-естествено от това ДПС като либерална партия да подкрепи яркия либерал Соломон Паси за кмет на София, заяви Лютви Местан на пресконференция край Кърджали.

ДПС не искало да се бърка във вътрешно-партийни предизборни ходове, но като личност, издигнала глас за евро-атлантическата ни интеграция, Паси бил един символите на евроатлантизма в България.

Кандидатурата на Соломон Паси бе спомената от лидера на ДБГ Меглена Кунева в събота. Местан уточни, че ДПС ще се произнесе с позиция по номинацията на Паси, когато тя бъде издигната официално.

Още на следващия ден ген. Атанас Атанасов каза, че ДСБ - другата голяма партия в Реформаторския блок каза, че ще издигне свой кандидат.

Лидерът на ДПС нарече най-големият си враг напоследък Радан Кънев "конферансие на съпротивата" и коментира, че не си струва да коментира политик, той знае три думи и ги повтаря.

Реформаторите са погълнати от Валери Симеонов и национал-популизма, не мога да ги различа като език и послания, каза още той.

Запитан за значението на наслова на последните възпоменателни митинги "Заедно срещу омразата", Местан поясни, че това е призив към всички системни партии от демократичния спектър за заедност с ДПС и подчерта, че не само у нас, а и в цяла Европа има тежка криза на толерантността. Не ми е възможно да причисля Реформаторския блок към системните партии, те са асимилирани от национал-популизма, твърди Местан.

Неговата партията подкрепяла изцяло позицията на Реформаторския блок за обследване и огласяване на пълната истина за рухването на КТБ, но след разследването щяло да стане ясно, "че не в ДПС ще има смутени и изобличени".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2015 в 10:44

но не си информиран. В Мароко и Тунис живеят много евреи. Още след Реконкистата някои от евреите се преселват в тези страни. Тъй че си е евреин, умен на неподходящ за това за което Кунева го гласеше по ред причини. А Местан го "харесва" мислейки че така че покаже принципност. Дрънци. Кой не е разчел похватите на Местан за нтриганство?

19.05 2015 в 10:21

в желанието да покажем широта на възгледите, че нищо лично нямаме против РБ , а само принципни критики и неодобрение, в желанието да покажем, че религиозното напрежение между мюсюлмани и юдеи е един мит и ДПС е най- малко служител на този мит, Местан СТАВА СМЕШЕН като подкрепя Соломон Паси, една неуместна и непечеливша кандидатура на Кунева от РБ. Прочие жената на Паси, нададе "вой" на майка кърмилка, а Кунева замълча.

19.05 2015 в 10:06

Монито Паси не беше ли либерал - коалиционен партньор на ДПС два мандата с НДСВ? Либерал либерала подкрепя, какво толкова чудно или драматично се е случило?

19.05 2015 в 07:27

За невярващите! Соломон Паси се казва Сюлейман Паси. Рода му е от град Фес,Мароко, център на производството на хашиш. Баща му Исак Пасни е виден комунистически функционер. Паси произхожда от Феб-зи и става Паси!
Същия този пемевенкСюлейман Паси като истински мръсен евреин по времето когато то поставиха за външжен министър ни скара с всички приятелски към България страни. Ние и помогахме и пемчелихме от продажбата на оръжие. След като ни пишиха към НАТО те отказаха или ние великодушно им проснихме огромните парични задължения към България. Нещо повече изпратихме там български войници, коит озагинаха в услуга на Америка.
ПИТАМ АЗ ТОЗИ СЕРСЕМИН ЩЕ ГО ДОПЪСТЕНМ ЛИ ДА СТАНЕ КМЕТ ДА И ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИЯ КАКТО ПРАВЯТ МРЪСНИТЕ ЕВРЕИ ЗА ПАЧКА ДОЛАРИ.

19.05 2015 в 01:06

Казах преди дни.че ме е гнус да гласувам за Паси, както ме е гнус да гласувам за Доган, а то излезе, че въобще няма разлика и Местан го показа, и приликата е не толкова, че и двамата са рязани, нищо че са от различни религии, колкото че и двамата са колеги по служба- единият од ДС- за него знаем, другият от ГРУ-за него няма как знаем, само по делата можем да познаем.

18.05 2015 в 23:17

Зле - алкохоликът Паси, избутан от червената Кунева, с любезната подкрепа на ДПС, разчистват пътя на Бойко. Win-win ситуация, ако пък народът се обърка или площадите на София се задръстят от столичани в шалвари, слизащи от автобуси, Паси ще бъде момчето на КОЙ.

18.05 2015 в 22:15

Постъпка по учебник на един мръсник и подлец.

18.05 2015 в 22:09

Щом агент Павел е „за“, значи аз съм „против“.

18.05 2015 в 22:07

Бас държа, че кочовете в парламента ако си свалят гащите повечето ще бъдат рязани карабини. С тоя възродителен процес вече не се знае кой какъв е, но e факт, че всички задружно погребват България

18.05 2015 в 22:05

Кукувицата все повече влиза в истинската си роля заради която никой не я критикува. Скоро следва разцепление на РБ.