ДПС няма да подкрепи "Южен поток" при противоречие с ЕК

Последна промяна на 07 юни 2014 в 09:20 4294 5

Йордан Цонев

Снимка БГНЕС, Архив

"Не мисля, че каквото и да било може да мине през ДПС срещу Брюксел."

Това заяви пред БНТ председателят на финансовата комисия в парламента и зам.-председател на ПГ ДПС Йордан Цонев в коментар по разивитието на проекта "Южен поток".

Попитан дали приетите на първо четене промени в Закона за енергетиката на Таско Ерменков, които изключиха българската част на тръбата от европейското законодателство, ще минат и на второ четене. Макар че на първото гласуване ДПС подкрепи коалиционния си партньор, сега Цонев заяви категорично, че никой текст, който противоречи на Брюксел, няма да бъде подпомогнат от ДПС.

"Ключовият е третият енергиен пакет, където има текстове, които трябва да бъдат преодолени - за достъп до тръбата на трети страни и тръбата да не бъде собственост на този, който дава газа. Те могат да бъдат преодолени с преговори. Иначе ползвата от Южен поток е безусловна - и за Европа, и за България", каза Йордан Цонев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.06 2014 в 18:39

Ментан Цонев да не мисли ами да удари една мента с противозачатъчното. Не, че ще му помогне, ама няма да навреди.Те, уврежданията, са безвъзвратни.
За съжаление, Ментанчо е възвратен винаги. :(
До сега, де. :)
Плюя му на късмета. Плюв!

07.06 2014 в 11:28

... алооооо конкурса и цената!!!... кво стааа

... китайците такива тръби ги слагат за $1млн/км а не за ЕВРО7,5млн/км, и то прогнозна цена!... построим - увидим сколько вышло... айде, моля...
... до сега беге за потока даде 80млн. евро кеш и взе заем 620млн.(+ 600млн. лихви)евро, което е $850млн.... тоест по китайските цени сме платили целия цирк и доста више! земята е аванта!... е*аха ни е мамата и дотук, ма не спират!!!

... хахахахахахахаха

... ненЮжен поток е това... но грабежът продължава...

... хахахахахахахаха

07.06 2014 в 10:05

Нещастниците от ДПС усетиха дебелия чеп, който ги очаква и веднага обърнаха палачинката.
ОСТАВКА БЕ !!!

07.06 2014 в 09:50

отидем ли към авразийският съюз няма права и свободи, няма малцинства или маршируваш или си под ножа

07.06 2014 в 09:37

Данчо Ментата едва ли някога е имал съмнения, че пари се харчат по-добре в страни от атлантическия клуб, от колкото в Евразия :))