ДПС обсъжда на семинар отвореното управление и стабилността на властта

Последна промяна на 05 март 2018 в 07:57 2809 0

ДПС организира семинар днес, темата на форума е "Отворено управление – нова възможност за либералните демокрации. Привличане на гражданите в процеса на вземане на решения”.

Целта е ДПС да даде началото на широка обществена дискусия за възможностите и предизвикателсвата, пред които са изправени демокрациите от новото време.

За участие във форума е поканен дългогодишният председател на АЛДЕ сър Греъм Уотсън. Поканени са народни представители, представители на европейските институции, на академичната общност и местната власт. 

На 27 февруари почетният председател Ахмед Доган събра в Боянските сараи ЦОП и депутатите на ДПС. След срещата лидерът Мустафа Карадайъ съобщи за предстоящия семинар. "Това е важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като един вид подготовка за управление на страната от наша страна", заяви тогава Мустафа Карадайъ.

Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни. От друга страна, обаче властимащите непрекъснато да генерират скандали, дори конфликти между институциите, това са тревожни неща, с оглед стабилността на страната. Тези скандали пораждат напрежение в обществото", обясни Мустафа Карадайъ. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !