ДПС пише тройка на кабинета след първите 100 дни, БСП - слаб

Нели Чолашка Последна промяна на 13 февруари 2015 в 12:21 2784 6

Жельо Бойчев

ДПС писа тройка на правителството за първите 100 дни от управлението му. Тройка е компромисна оценка, уточни зам.-председателят на парламентарната им група Алиосман Имамов.

"Това бяха 100 дни на безпринципни компромиси между различните идеологически партньори в управлението. 100 дни на политически репресии срещу кадрите на ДПС и на други партии", коментира Имамов.

По думите му правителството е лансирало неясни идеи за реформи в здравеопазването и образованието. 

"Това правителство не може да извърши реформите поради дълбоките идеологически противоречия на тези, които го подкрепят. Освен това правителството взе и огромен дълг, което е цената на това управление", коментира още депутатът от ДПС.

Според него през последните години няма правителство с такава висока цена на мандата на управление. Той смята, че има реален шанс в края на мандата му България да влезе в една дългова спирала.

Жельо Бойчев от левицата не даде цифрово изражение на оценката за работата на втория кабинет на Борисов, но си си изказа изключително критично, което означава оценка "слаб".

"Това правителство в рамките на 100 дни замрази всички социални плащания към българските майки и българските деца, а след вчерашния ден мога да кажа, че това е едно управление на манипулациите.

Имам предвид този огромен скандал в парламента, лъжата в двете парламентарни комисии и искането на правителството да поемем 16 млрд. лв. външен заем.

ГЕРБ правят единственото, което правеха и в предишните 4 години управление - да трупат дългове, които всички български граждани, включително и децата трябва да плащат", коментира Бойчев.

Той напомни, че правителството на Пламен Орешарски тегли 1 млрд. лв. дълг срещу точни разчети и срещу това имаше протести, а сега никой не казва за какво ще се харчат тези 16 млрд. лв., но и никой не организира протести.

По думите му опозицията е станала по-силна през тези първи 100 дни от работата на кабинета. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2015 в 16:36

БСП е партия от тролове и гноми за мен, нищо повече! А ДПС въобще не трябва да са във властта по конституция. Аз давам на кабинета (Добър 4.50)

PS Тоо след орешарски, всяко друго правителство изглежда добро. Трябва да мине време и тогава да оценяваме реално ^^

13.02 2015 в 15:22

ДПС, а на вас народа ви би шута, нямате право да давате оценки!

13.02 2015 в 13:32

Homo, който не познава историята си, е обречен да я повтаря.

13.02 2015 в 13:22

Кой го ебе, какво мисли "историята" ?!
Дали БСП, ДПС и АТАКА са писали 2, си е единствено и само проблем на 3-мата лузъри. Може да се насерете от яд,не ни пука- мазалото си остава във тяхната "опорна точка" !

13.02 2015 в 12:35

До порнографа "ххх"-Нещо май не си разбрал вица,но е обяснимо,имайки предвид,достигнатото умствено развитие.

13.02 2015 в 12:27

- Ами комунисти...
- Е пречи ли им някой?
- Ми не
- А що правят така?
- Ми, педерасти Сър, какво друго да прави комуниста.