"ДСБ трябва да издигне кмет за София, Кунева търси работа на Паси"

Последна промяна на 17 май 2015 в 11:23 5600 11

Не бих казал, че кметът на Хасково е „ахилесова пета” на Реформаторския блок, това е опит за отклоняване на вниманието от цялата картина. Това заяви ген. Атанас Атанасов от ДСБ по повод скандалите около Георги Иванов, собственик на имоти за милиони, по бТВ.

„Ако бъде издигната неговата кандидатура, той ще получи нашата подкрепа, защото ще спечели изборите”, подчерта бившият шеф на НСС. Кметският син Станислав Иванов е колега на Атанасов в групата на реформаторите. Синият депутат коментира, че не може да каже нищо лошо за Иванов, като не го е виждал в последната седмица.

„Всеки има право да предлага, важното е накрая да вземем общото правилно решение”, заяви ген. Атанасов, като се обяви против авторитарния подход вътре в коалицията. Той беше категоричен, че ДСБ трябва да издигне кандидат-кмет и той да бъде подкрепен от другите в РБ.

Вчера лидерът на ДБГ Меглена Кунева предложи Соломон Паси като кандидат за столичен градоначалник от Реформаторския блок.

Според Атанасов основната сила на ДСБ и РБ е в София и целта трябва да бъде гласът на реформаторите да се чува след местния вот. Това нямало да стане с предложения от ДБГ Соломон Паси, при който, според Атанасов, става дума за ситуация, в която „търсим на един човек работа”.

ДСБ имат няколко варианта за кандидат-кмет, като един от тях е депутатът и дългогодишен общински съветник Вили Лилков.

„Проблемът на КТБ не е с внасянето на пари, а с изнасянето на пари от тази банка”, каза още ген. Атанасов във връзка със скандалите около трезора на Цветан Василев. По думите му контролирано се спуска „фризирана” информация, за да се отклони вниманието от въпроса кой е откраднал 3.5 млрд. лева.

„В тази схема имам дълбоки подозрение, че е замесена прокуратурата, защото тя съхранява информацията”, коментира Атанасов. Той припомни, че според ДАНС, сривът на КТБ е започнал с акцията на държавното обвинение в офисите на „Бромак”, за която и до момента не е ясно на каква оперативна информация е била базирана.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2015 в 08:47

Вчера бяха заснели Милен Велчев и Никито Василев в компанията на необезпокоявания и в отлично настроение Иван Искров - не се усети смут и безпокойство за бъдещото му положение на безработен банкер.. Но по-интересното е, че Милен Велчев от руска страна май беше се вклинил във ВТБ, банката, която имаше дял от КТБ, та се чудя дали Искров не си урежда нещо на ниво частен бизнес... или пък е останало още от баницата, та гледа да разпредели докато може остатъците

18.05 2015 в 08:44

Паси - кмет? Тоя флегматичен интроверт може да се хареса само на своите си... Данчето, оле, оле, оле! Догодина метро до Перник, по-догодина до Дупница, след 3 години до Гърция, като приключи петилетката метрото да се е върнало в София по меридиана....

18.05 2015 в 05:14

Ей, Реформатори, гласувах за вас вече веднъж, ама не ме карайте да съжалявам! Ако излъчите евреина Паси за кмет, ще гласувам за Фандъкова без грам угризения на съвестта!

17.05 2015 в 19:43

Другарят генерал подкрепял пазарджишкия кмет?
А РБ умре, але, але, але!:)

17.05 2015 в 15:01

Аз съм съгласен, че Монката Паси е неподходящ за кмет на София. Кариерист от началото на прехода, с леко комично настояще. При това е леко фалшив евреин по моите стандарти.
Но Вили Лилков, като алтернатива, айде стига. Защо не покажат как този вечен общинар е гласувал по знакови решения за далаверите на Софиянски и Антоанчо. Или за Лафка, или за строителните далавери. Въобще, да публикуват как е гласувал по всяко решение за тези 4 мандата.
А да се твърди, че акцията на прокуратурата е съборила КТБ е малоумно. КТБ падна защото беше пирамида, която финансираше бизнеспроектчета на мустака, свинчо и сокола. И беше сложила другите политици на корупционна хранилка.

17.05 2015 в 12:33

да това трябва да е млад, енергичен, европейски на вид, поведение и програма човек. Който ще има смелостта да покаже показния характер на досегашното управление на столицата. И да погледне не само мегапроектите, но и троторите и улиците ни, паркингите и чистотата. София е ужасно мръсна. Няма да гласувам нито за сегашната кметица, още по-малко за Паси. Ако ДСБ не издигне кандидат на пук и от яд ще гласувам за БСП кандидат, с пълното съзнание, че няма да спечели, но гласа си за псевдодесни от ГЕРБ и измислен капацитет като Паси няма да дам.

17.05 2015 в 12:30

Сега остава да се изпокарате за местния вот като цигани и ще видите победа през крив макарон. Паси е безумна кандидатура -- импотентна и без перспектива. ДСБ пък да не се правят на еднолични собственици на РБ и на всяка цена да бутат кандидат само да е от техните. Няма ли някой нов и свеж човек на РБ, бе? Все рециклирате едни и същи муцуни...

17.05 2015 в 11:52

Колкото до подкрепата за хасковския, прав е, че не е фактор.

Отношението на РБ към фалита на КТБ, сметките там, мълчаливото търпение на Искров и Кордовска и безумния многомилиарден заем за бизнесите на Боце са им големия проблем.

Както и новите управленски инициативи, с които гербавите ги насадиха и които ще се размиришат точно предизборно.

17.05 2015 в 11:49

Не е работа на Атанасов, който съвсем сериозно предричаше 500,000 гласа за РБ на евроизборите и още повече на парламентарните, да се изказва по тия теми.

Не знам дали може да прави нещо, но от политика и избори го дръжте по-далече, не му е в "експертизата".

17.05 2015 в 11:39

„Ако бъде издигната неговата кандидатура, той ще получи нашата подкрепа, защото ще спечели изборите”

Не обръща ли логиката Атанасов, не трябва ли да е обратното? Така както го казва, излиза, че партията зависи от кмета, а не обратното. Ако партията има тежест, кметът ще спечели защото го е подкрепила партията, а не обратното. Очевидно финансовите зависимости на РБ от този кмет са доста силни.