ЕК спира стотици милиони евро от парите за земеделие на България

Последна промяна на 07 април 2016 в 14:45 22751 33

Европейската комисия ще спре колосална сума от парите по Програмата за развитие на селските райони.

Причината са допуснати нарушения, заради които ще бъдат наложени финансови корекции, съобщи БГНЕС.

Информацията бе публикувана в агенция БГНЕС днес. Вчера ДАНС и прокуратурата започнаха проверка в Държавен фонд "Земеделие", а днес изпълнителният му директор Румен Порожанов обяви, че е готов да подаде оставка и че проверката е свързана с проекти по Програмата за развитие на селските райони.

Все още няма официална информация за сумата, която ЕК няма да възстанови по направените плащания по проектите от ПРСР (от програмния период 2007-2013 г.). Очаква се тя да е размер на стотици милиони евро по проекти за развитие на селския туризъм

Санкциите са заради установени нарушения и закупуване на луксозни автомобили, АТВ, мотори и дори плавателни съдове, които вместо за туризъм, били ползвани за лични цели от бенефициентите. Корекцията, която Брюксел ще наложи на ДФ “Земеделие” ще се покрие за сметка на държавния бюджет.

България ще претърпи сериозни санкции и заради инвестиции в областта на възобновяемите енергийни източници, които са били финансирани също по земеделската програма.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2016 в 18:20

Е к'ва стана тя ? Не били милиони, ами милиарди. Не ги спирали, ами ги давали, не била Европа, ами...
Айде сега цъкайте минуси!

08.04 2016 в 12:15

Чудя се кога ли ще им писне на хората, които се занимават със земеделие ама наистина и ще направят напух и прах тоя мит за големите евро помощи, които усвояваме. Кога ли ще лъсне, че масово експерти нарушават правата на бенефициентите, че всички са тотално некомпетентни, че си позволяват да отказват справки и документи, че режат проекти без причина само и само да избутат напред близките на Порожанов фирми. Не оставка, а затвор и бой за тоя и половината дфз.

08.04 2016 в 10:40

Тези пари бяха поискани обратно още през 2014. Как точно сега това стана новина???????

08.04 2016 в 09:01

до red or dead мойто момче , трябва да благодарим на твойте червени боклуци че ни докараха до тук .Така става като има наши и ваши и шуробаджанащина . Добре че дойде ББ да ви разбута седянката че то не се дишаше от говната които бяхте изсрали

08.04 2016 в 08:38

Да благодарим и на М.Найденов и неговата Диана Дамянова за спрените милиони за публичност на програмата, както и на всички знайни и незнайни ПиаР-и завлекли милиони , за да тъне в незнание българина на село.Нищо, че за страница във фейсбук плащаха по 50 000 лева.

08.04 2016 в 00:24

БЛАГОДАРЕТЕ ИМ !!!

Благодарете на:
Бойко Борисов
Десислава Танева
Мирослав Найденов
Васил Грудев
Румен Порожанов
Иван Капитанов
Свилен Костов
Атидже Алиева
Янаки Червеняков…
и всички знайни и незнайни техни помощници през последните няколко години за положението до което ни докараха – БЛАГОДАРЕТЕ ИМ!!! когато ги срещате, чувате или виждате, защото нека знаят те, че вредят на хората в нашата БЪЛГАРИЯ.

08.04 2016 в 00:23

6. Сумата е достатъчна закупуването за двата френски хеликоптероносача, които Русия отказа или за 4 ескадрили от 45 свръхмодерни изтребители да пазят нашето небе, а не сега да взимаме нов заем от 3 милиарда за закупуване на американски корабчета и винтидж самолети които видния „военен земеделец“ Ненчев рекламира, срещу обещанието Америка да не иска главата на Борисов.7. Това са парите на нас, на нашите деца – на твойто „унуче“, Бойко, пари за България… направи нещо за народа си и не за чуждите лобисти…8. Този списък, разбира се, може да бъде безкраен и да бъде продължен от всеки от Вас – уважаеми читатели, но ви моля да излезете от анонимност скрити зад екраните на мониторите си и профилите си във фейсбук, и да покажете отношението си:
БЛАГОДАРЕТЕ ИМ !!! НА..
Бойко Борисов
Десислава Танева
Мирослав Найденов
Васил Грудев
Румен Порожанов
Иван Капитанов
Свилен Костов
Атидже Алиева
Янаки Червеняков…
и всички знайни и незнайни техни помощници през последните няколко години

08.04 2016 в 00:19

Загубата на – 2 223 797 072 ЛВ. се равнява на:

1. 800 километра магистрала – разбира се по офертни цени на „Трейс“, ако не вярва – да попита Порожанов, все пак той е поименен акционер там.
2. 220 апарата за лъчетерапия заедно със строителството на бункерите към тях, на практика това са за всички селски общини в България, за да не умират в агония нашите любимите майки, бащи, деца – попитайте Москов за това…
3. Това са средствата да прокопаването на 2 двойни тунела за прохода под Шипка и свързването на Северна и Южна България – попитайте Московски и Лилето…
4. Всеки българин, всяка самотна майка, дете или дядо пенсионер можеше да получи за този Великден сумата от 320 лв. – Попитайте Калфин, може би…
5. Тези огорчени и протестиращи полицаи, лекари, работници, земеделци можеха да получат адекватни заплати и условия на труд и достойни пенсии за това, което са се трудили – например 65 000 полицаи биха получили по 35 000 лева, това са около 40 техни пенсии – питайте Румито и Горанов

07.04 2016 в 21:47

към Полковника, коментар 10:
Най-смисленото изказване, което прочетох!
Защо не казват имената на всички такива "бенефициенти"?
И аз искам да зная за всички джипове, яхти, АТВ и др. "глезотийки", за които плащам. Народът започна да се усеща, че европейски пари ,означава НАШИ пари, но за съжаление продължаваме да ги търпим, всичките крадливи тъпанари и да избираме същите безочливи и тъпи политици.
Хайде бе, хора, дайте да променим нещата. Някога не ги изметохме, ама е дошло време да си изчистим и подредим държавата.
И честити Великденски добавки на пенсионерите- да си заредят гориво в джиповете, яхтите, АТВ... и ако им останат пари за Великденското агне, да не забравят, че Гергьовден е преди пенсия.

07.04 2016 в 21:20

къде се е скрил банкянския боклук ?
и павликенския боклук не се чува.