Екатерина Захариева се срещна с лидера на Американския еврейски комитет

Последна промяна на 27 септември 2019 в 17:42 1091 1

Захариева - Харис, Ню Йорк

Снимка пресцентър МВнР

Вицепремиерът и външен министър на България Екатерина Захариева се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис, съобщават от пресцентъра на дипломатическото ни ведомство.

Срещата се състоя в рамките на посещението на Захариева на 74-тата Сесия на ООН в Ню Йорк.

„Активното сътрудничество на България с американската еврейска общност има важна роля, както за развитието на двустранните българо-американски отношения и задълбочаване на стратегическото партньорство със САЩ, така и за насърчаването на практическо сътрудничество между България и държавата Израел“, заяви тя по време на разговора си с Харис.

Захариева отбеляза, че България разчита на подкрепата на Американския еврейски комитет за насърчаване на неизползвания потенциал на сътрудничеството със САЩ в области като търговията, енергетиката, туризма и др.

„Основният ни приоритет по отношение на икономическото сътрудничество е привличането на американски инвестиции, особено в ИТ сектора, включването на България в Програмата на САЩ за безвизови пътувания, започване на преговори за присъединяване на България към ОИСР“, каза Захариева.

Двамата събеседници изразиха задоволство от факта, че България е член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ) и има активната роля в областта на предотвратяването и противодействието на антисемитизма.

Дейвид Харис приветства доброто сътрудничество между България и Американския еврейски комитет и изрази желание за продължаване на диалога и ползотворната съвместна работа. Двамата се обединиха около това, че защитата на общи ценности като толерантност, хуманизъм, зачитане на човешките права са гаранция, че подобни катастрофи като тази от Втората световна война няма да се повторят отново.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1700

1

Тиксо

27.09 2019 в 19:50

Газ и сапун за гнусното племе !!!!