Евгений Дайнов: Правителството няма потенциал да изкара пълен мандат

Последна промяна на 25 ноември 2018 в 13:05 7921 5

Правителството няма потенциал да изкара пълен мандат, заяви в интервю за БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Според него протестите от последните месеци са политически, тъй като искат оставки или пренареждане на приоритетите на властта или на самата власт.

Проф. Дайнов посочи, че хората протестират, защото „им е писнало“, а целите се различават.

„Да се върнем там, където имаше политика, защото алтернативата е феодализъм и феодална репресия, която всички в момента търпят. Те срещу това протестират. Когато буржоазията казва „Не искам феодализъм“, обикновено следва нещо мащабно политическо“, коментира той.

Политологът каза още, че Валери Симеонов е бил ценен за правителството, защото нямаше задръжки и казваше това, което те си говорят помежду си.

„Валери Симеонов имаше доблестта да изговори онова, което управляващите си мислят за гражданите – че сме кресливи, че им се мотаем из краката", добави той.

Според него назначението на Марияна Николова на поста вицепремиер е показало „колко в България политиката не е политика“.

„Политиката е началствуване и се търсят хора за началници. Дали е хванат, слязъл от гората ония с каскета или не – няма никакво значение. Това е символ на това, че политиката в България умира, което е лошо, защото там, където няма политика, има феодализъм“, заяви проф. Евгений Дайнов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

700

5

Годо

01.12 2018 в 21:06

Този голям мерак го гони да падне правителството, все за това пише, все това сънува, сякаш като падне правителството ще дойде Далай Лама да управлява.
Сякаш като дойде Нинова и Карадаъ ще цъфнем и ще вържем. Постоянно се разлива в разни анализи и коментари как Борисов пада, но зъб не обелва кой идва след него да управлява.
Въобще не го интересува как това ще се отрази на бизнеса, на икономиката като цяло, минавайки през служебни безхаберници назначени от безличния червен президент, през избори и прочие. После тези новите ще им трябва година докато влязат в час.
Мечтата му е Борисов да падне. Точка.
Той като Мартин Лутър Кинг има една мечта - Борисов да падне.
Други ще сърбат попарата. Заедно с червения планктон.

2893

4

zuljin

26.11 2018 в 08:30

Не политика!
Ако имаше работеща полиция и съдебна система, нямаше да има условия за появата на феодали, защото всичките до един са от престъпния свят...

5216

3

поп Дръвчо

25.11 2018 в 23:16

Те за пълен мандат може и да нямат, ама за още 3-4 последователни непълни мандата определено имат.

948

2

Oggie Petkov

25.11 2018 в 13:10

Гладен Дайнов, избори сънува.

400

1

квазимодо

25.11 2018 в 13:08

А пък ти имаш потенциал за още едно наздраве.