Филип Златанов влизал в парламента 103 пъти с пропуск от Фидосова

Последна промяна на 03 декември 2013 в 14:47 2808 8

Пресконференцията на прокуратурата, на която беше показано скандалното тефтерче на Филип Златанов.
Пресконференцията на прокуратурата, на която беше показано скандалното тефтерче на Филип Златанов.

 

Няма как да докажем, че Филип Златанов е посещавал Искра Фидосова, но се знае, че е влизал 103 пъти в парламента - първо с временни пропуски, издавани от Фидосова, а след това е получил постоянен пропуск, издаден от администрацията, но с подпис на Фидосова.

Това съобщи Кирил Добрев от БСП, който представи доклада от работата на анкетната комисия за тефтерчето на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

Златанов стана известен със скандалното тефтерче, в което си е записвал указание от И. Ф. и Ц.Ц. с инструкции какви решения да взима комисията. Сред наставленията има изрази като „да се удари“, „да се оправи“, „да се запази“.

В резултат на това Искра Фидосова напусна Народното събрание и всички ръководни постове в ГЕРБ, а Златанов беше отстранен от КПУКИ.

Комисията на Кирил Добрев е установила още много слаба ефективност от работата на КПУКИ - само 11 случая за конфликт на интереси, които не са паднали в съда, за 3-годишна работа и похарчени 3.5 млн. лв. бюджетни средства.

От 860 преписки, 146 продължават да бъдат висящи, защото не могат да се съберат доказателства.

В 103 случая комисията се е произнесла за наличие на конфликт на интереси, но 92 от тях са паднали в съда.

Има 21 случая, в които комисията се е занимавала с магистрати, а тя няма право да се занимава с действията на магистрати. 

Златанов сам е издавал становища и указания без решение на цялата комисия. Има случай, в който той издава становище и на негова база е отстранен общинар, а после комисията се събира и излиза с обратно на становището на Златанов.

Докладът на анкетната парламентарна комисия ще бъде изпратен на главния прокурор Сотир Цацаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.12 2013 в 09:04

И на черното сте готови да викате "бяло", само вожда да даде знак. Влизанията в Народното събрание са разписани от Фидосова а.к.а. ИФ, къде другаде да ходи освен при този, който го е поканил? 92 отменени, те се обжалват?! Не знам какво общо има Добрев след като цифрите са красноречиви - 3.5 милиона за 3 години - резултата 11 случая, които не са паднали в съда. Какво има да се коментира повече? Да не говорим за политическите поръчки кой да се удари и кой да не се удря - точно в стила на Борисов и Цветанов. Да си припомним списъците с номера на коли на Пашата и ПИБ, които бяха раздавани на Пътна полиция за да не се спират още в началото на мандата на ГЕРБ. Няма как да се занимаваш само с кражби и контрабанда и после да сме нормална европейска държава с работеща икономика.

03.12 2013 в 16:11

Хахахахахаха, троловете почнаха да ни казват да си траем. Баси...Оруел ряпа да яде.

03.12 2013 в 15:57

трай бе тъп гробаджия

03.12 2013 в 15:57

гробаджийска отрепка

03.12 2013 в 15:54

Да живей честната тройна коалициа на Гея, Бея и Злодея ръководена от Сокола. Към светли бъднини води ни о партио любима в турскосиньо.

03.12 2013 в 15:52

Стига с политическата пропаганда. Добрев за пореден път се изцепва като чекия на мокър пясък - първо за съдиите - разбира се, че може да се проверяват от КПУКИ, после за влизанията в НС - там само Фидосова ли се помещава, и накрая за 92 отменени решения - тесе обжалват в съда, а не са отменени. Тъпанар и престъпник си ти Добрев, Язък за баща ти

03.12 2013 в 15:21

Доста соленичко ни е излязъл частния политически екзекутор на ББ, ЦЦ и ИФ. 1,200,000 на година за средно 4 дела годишно?!?!?! Кой казва,че държавата била в криза при управлението на ген. Борисов. Явно има и доста доволни калинки от подобно "управление". И как точно я понесе генерала-вожд политическата отговорност за тия зулуми??? На следващите избори мислете дали пак да гласувате за рекетьори, крадци и най-обикновенни квартални мутри. Филип Златанов може да е взимал по един милион и сто хиляди на година, но за сметка на това инвестициите при управлението на милиционерите се свиха от 12 милиарда годишно до 2.1 милиарда (Eurostat, БНБ). Това е реалната оценка на света за управлението Борисово.

03.12 2013 в 15:12

Обръчът се затяга. Корабът потъва. Плъховете бягат. Първа Частна Партия ГРОБ, еднолична собственост на лицето Бойко Методиев /Тиквоча/ заминава.