Финансовият министър си писа по-висока оценка, отколкото хората му дават

Последна промяна на 04 май 2018 в 15:34 3236 1

"Хората са ми дали оценка 4. Аз ще си пиша 4,5". Така финансовият министър Владислав Горанов отговори на въпроса каква оценка си поставя за първата година на кабинета "Борисов 3".

Той постави и положителна оценка на самото правителство, като обясни, че критерий за това е как живеят българите.

"Ако погледнем основни макроикономически показатели, оценката е положителна. Смятам, че за една година управление, основните репери, които поставихме в предизборната кампанията и с които вероятно спечелихме доверието на българските избиратели, са изпълнени", каза министърът.

Попитан можело ли е да се спестят парите, които ще бъдат похарчени на военния парад за Гергьовден, Горанов отговори: "Не е лоша идея", но веднага след това подчерта, че така или иначе, трябва да се правят учения и тренировки с тези ресурси. "Няма лошо, военните обичат да си показват играчките. Няма лошо в тоя парад", каза Горанов.

Той коментира и хеликоптерите, които ще прелетят за годишнината на ЦСКА по нареждане на Красимир Каракачанов: "Не бих препоръчал на колегата Каракачанов този обществен ресурс да се дарява безплатно на търговски дружества, колкото и да споделих и да продължавам да споделям, че от много малък съм привърженик на червения отбор и всъщност това е единствената ми връзка с червената идея - клуба ЦСКА".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14730

1

spirit оригиналът

04.05 2018 в 21:57

Преди три месеца, на втори февруари, министърът на транспорта в кабинета Борисов Ивайло Московски предизвика инцидент, в който загина невръстно дете.

Министърът остана на поста си, все едно нищо не се е случило. Прокуратурата и следствието вече три месеца не дават никаква информация по случая. А и медиите изобщо не смеят да попитат. По всичко изглежда случаят ще бъде потулен, както сме свикнали в нашата не-държава.

Омерта по законите на Мафията.

Разбираемо е защо министър Горанов негодува срещу обвързването на еврофондовете с изискването за Върховенство на Закона.