Георгиев: Министър Димов да каже докога властта ще бави плана за Витоша

Последна промяна на 12 февруари 2018 в 13:48 4028 1

Три правителства и толкова години управление на София от ГЕРБ, а така и не успяхте да изготвите и да приемете план за управление на Природен парк "Витоша". С тези думи народният представител от ПГ на "БСП за България" Румен Георгиев се обърна към министъра на околната среда и водите Нено Димов. Депутатът от групата на социалистите, избран от 23-и МИР в София, не остана доволен от отговора на въпроса, който зададе заедно с колегите си Христо Проданов, Димитър Данчев и Николай Цонков. Четиримата народни представители настояха министър Нено Димов да обясни на какъв етап е изготвянето и приемането на плана за Природен парк "Витоша", въз основа на който се осъществява устройството му, съгласно чл. 7 от Закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО).

"От министър Димов чух хронология на събитията до момента, нищо повече, коментира Румен Георгиев. - Очаквах да науча неговото мнение дали трябва да бъде извършена екологична оценка. Граждани, с които се срещам в постоянната приемна на Градския съвет на БСП - София, постоянно ми задават въпроси защо лифтовете на Витоша не работят, защо планината е недостъпна за софиянци. До кога ще продължава всичко това? Кога Витоша ще бъде върната на софиянци? С колегите от БСП ще продължим да задаваме въпроси и да търсим отговори за бездействието на администрацията по отношение на изготвянето и приемането на плана за Природен парк "Витоша".

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2666

1

Hissarion

12.02 2018 в 17:00

Въпросът към Нено трябва да е кога ще подаде оставка. На всички останали въпроси той няма компетенцията да отговори или не му влиза в работата.