ГЕРБ и РБ обещават реформи през новия политически сезон

Последна промяна на 13 януари 2016 в 11:05 2385 15

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Управлението не подменя и не поставя на заден план реформаторските направления", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В декларация, прочетена от парламентарната трибуна, той беше категоричен, че от партията на Бойко Борисов ще търсят подкрепа за предлаганото законодателство не само от партньорите, но и от опозицията.

"Не трябва да допускаме от парламентарната трибуна да се коментират вътрешнопартийни проблеми", заяви още Цветанов, като по думите му в НС трябва да се обсъждат само ключови законодателни промени.

„Иска ми се да вярвам, че ще реализираме реформите, които сме планирали, за да осигурим стабилност, която е нужна, както за бизнеса, така и за гражданите“, заяви още бившият вътрешен министър.

Според него през 2016 г. основен приоритет на ГЕРБ ще е борбата с битовата и организираната престъпност.

"Нужна е и ускорена дискусия по антикорупционното законодателство", добави Цветанов.

И в декларацията на РБ основен акцент бяха реформите, които предстои да бъдат направени през новата година.

Ускоряването на реформите няма алтернатива. РБ влиза единен в тази си позиция, каза съпредседателят на ПГ на реформаторите Найден Зеленогорски.

Той обясни, че през 2016 година от Реформаторския блок ще настояват за ускорени и по-амбициозни реформи.

По думите на Зеленогорски миналата година е била положена реформаторската основа, която трябва да се надгражда. Той каза още, че през изминалата година България си е върнала доверието на европейските партньори.

В декларацията си той спомена и анекса към управленското споразумение, който РБ предлага на ГЕРБ.

По думите му подобна практика не е изключение и в други демократични страни и позволява медиите и обществото да контролират политическите процеси.

"Плаващите мнозинства могат да се окажат плаващите пясъци за управлението", каза все пак той.

Зеленогорски засегна темата и с конституционните промени, като обясни, че проектът не е бил приет в първоначалния му вид, но позволява да започне реална реформа в съдебната система. Той каза още, че очаква от новия правосъден министър да довърши започнатото.

Зам.-председателят на ДБГ призова депутатите да подкрепят антикорупционния закон, който предстои вицепремиерът Меглена Кунева да внесе в парламента за втори път. Засегната беше и темата за влизането на страната ни в Шенген.

По думите на Зеленогорски през 2016 година трябва да се изяснят всички обстоятелства около фалита на КТБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2016 в 17:43

Уятми Гояж -не ми се коментира повече за бившия член на бкп цв.цв. и за неговият велик началник б.б. Но ми е много интересно ти от кои си и с какво право не приемаш чуждо мнение различно от твоето?Тази тъпа лъжа ,че ДСБ била секта е голямата лъжа на ченгетата още от създаването на партията.Защото ДСБ остана доста самотна в тъмносинята дясна част от политическия спектър на България.Нито ДБГ нито СДС са наистина десни партии.За гербарите няма да обсъждам сега ,това е партията на бившите комунисти и успешен проект на ДС за фалшива дясна партия...

13.01 2016 в 14:48

Възможно е тези реформи да са толкова ,колкото миналия сезон !?!
За реформи не съм сигурен но за тъпи изказвания на Тиквата -- 100 %

13.01 2016 в 13:49

- Кое от изброеното не е факт? М?
- И коя от изброените от теб опорни точки е факт?

Бе ти малоумен ли си или да?
Не, не и Радан и неговата секта също СА ВСЕ ОЩЕ ЧАСТ от тази безпринципна сбирщщина! Отделно те не подписват "коалиционното споразумение" но си имат член-десебар министър в правителството на омразния лъжец боко. Е как бе мама ви мръсна?! Как хем не щете коалицията, хем имате министър, хем сте намърдали родните и бездраните си приближени на държавни постове?! Десейбето е партията с най-много партиен член на държавни постове!
А са в опозиция разбийш ли. Поне 2-ма от тримата сектанти.

Кое не факт бе шундо съдрана?!
РБ имат ли коалиционно споразумение? Да
Десейбето подписвали ли е такова? Да
Ама сега нямала да подпише? Ми не точно.
Ама била в опозиция? Да.
Е тогава как е в блока, който има коалиция? Не е ваша работа.
Е как има министри членове на десейбе? Саботаж! Това не е верно! пепи белото е САМО член на партията.
Добре де нали за десейбето става въпрос, на нея е член? Да.
Ами значи десейбето участва пряко във властта. Не! Лъжци! пепи бело си подаде оставката!
Е как така?! Нали сами потвърдихте, че е член на десейбето? Ние не можем да го отстраним, сам той ако иска може да напусне.
Знами няма партийно решение за излизане в опозиция? Не. Всеки сам решава дали да е в опозиция или в коалиция. Зависи колко уредени сподвижници и роднини има на държавни постове.

Ало-о-оооооо ми вие бихте боко, дето го играе човека-партия. Вие сте по-зле и от него бе!

Та какво за фактите?
Моят факт е по-як от факта ти.
Или обратното, щото всеки решава сам за себе си?
А шундо съдрана.
С кой от всичките псевдо-реформаторски линкове ще ми отговориш десейбарско гомчно?

13.01 2016 в 12:00

А ние,целокупният български народ-електорат,рапортуваме,че обещаваме цялата си подкрепа!Ще посещаваме всички мачлета,на които главен футболист и герой е др.Бойко Борисов!Защото там се коват реформите.Ще се оперираме без упойка,защото ще пестим парички на Анестезиолога!Ще подкрепяме Лиляна Павлова,даже и пътищата да са в дупки и заледени.Ще обичаме Министърката на ВР,даже и да изтрепят близките ни.Ще сме влюбени в политиката на Дълговете,реформаторски написана от Влади Горанов.Ще настояваме,др.Цветанов,отново да стане Ухо Нумеро Уно на Республиката.Ще искаме от Министър Танева,тотално изсичане на горите и поне още 50 скъпи джипа,но този път,двойно по-скъпи.
Ще съдействаме на др.Калфин,колкото може повече пенсионери да си отидат от този Свят,защото се твърди,че Онзи бил по-добър.Така ще подкрепим пенсионните му реформи.Ще летим на крилете на едни отремонтирани"Миг 29",дето и без това,за нищо не стават.
И хич няма да се подадем на провокациите на Оргпрестъпността,която ни клати СТАБИЛНОСТТА и Добруването!
От името на Народа-рапорт даден!!!!!!!!!!

13.01 2016 в 11:57

Уятми Гояж и коя от изброените от теб опорни точки е факт? В смисъл, освен че си "чалга, пунда платена"?

13.01 2016 в 11:46

Кое от изброеното не е факт? М?
Ти ли ще ми говориш за чалга бе пундо платена?!
Я се виж какво представляваш идиот доказан:

АК: Ето от къде платените непеошници аргин, арго, танг и останалата помия черпят опорни точки. "Мнението" е на съветника на преЦедента чехльов, кристиан таков - кандидата за първа частна прокуратура.
"Съжалявам. Този път немците си го заслужиха напълно. Между либерално и малоумно има сериозна разлика и който не я вижда не е либерал, а другото."
Заслужили са си го немците бе! Нека им!
Това малоумно човече с още по-малоумния си коментар освен "съветник" на преЦедента е и... преподавател в СУ.
Т:Аферим Конграчулейшън, така де, за вас, червените селяндури и тролове, да си преподавател в СУ е анатема. А да си с гражданска позиция е равнозначно да си "непеошник" с "опорни точки" (каквото и да значи първата одиалектена дума).
АК:"да си преподавател в СУ е анатема."
Обратното непеошке.
Анатема е такива помии като въпросния ви опорноточковец кристиан да е преподавател в СУ. За такива хързулници с блянове за ПЧК (Първа Частна Прокуратура) не би трябвало да има място нито в Президентството нитов в Университета!
"равнозначно да си "непеошник" (каквото и да значи първата одиалектена дума)"
Накратко идва от "не-пе-о", което си е НПО, каквито се нароиха в България. Щом и прасето асен генов има НПО, значи представи си!
С други думи още по-ясно си поредната платена кучка.
Абе как ви съвпадат "гражданските позиции"в рамките на половин час. И после как вкупом започвате да се отричте от тях само като ви подсвирнат.Точно ти ли бе курволяк долен ще ми обясняваш какво е чалга?!
Искаш ли още твои БИСЕРИ ДА ПОСТНА?

13.01 2016 в 11:40

Убеден съм, че наистина ще има реформи - ще бъдат такива, че да бетонират статуквото още по-здраво.

13.01 2016 в 11:33

А ние, гражданите, ви вЕрваме. А култур-трегерни троли с "интелектуални" аватари, като Уятми Гояж например, се опитват да ни убедят, че за цялата червена неразбория е виновен Радан Кънев. Еми не, проблемът е по-скоро в това, че съществуват такива като вас - неграмотни, с извратена ценностна система, тъпи и въпреки това претенциозни. С една дума - чалга-хора.

13.01 2016 в 11:28

Чудя се на това момче Найден Зеленогорски защо избра тази уж дясна партия "дбг",пълна с предатели с червената кукувица на чело.Каквото обещава цв.цв.,това е само за ушите на ошашавения електорат,да ги заблуди ,че с остатъците от РБ ще прави реформите ,които са необходими на България.Цялата мафиотска котерия,която е на чело на тази фалшива дясна партия "герб"никога няма да направи тези реформи.Те се докопаха до властта не да правят реформи,а заради самата власт,най-малкото да усвояват европейските пари в полза на собствените им фирми.По това си приличат с "дпс"и за напред със сигурност ще управляват заедно.И двете са успешни проекти на ДС!

13.01 2016 в 11:27

общи приказки и жълтини....какво ме интересуват нечии орални полюции. Дайте списък с инициативи за законови промени примерно дето ще се приемат в тоя паралмент през 2016. Къде могат да се видят проекто текстовете? Как върви дебата по всяка една от тия промени??? До колко са смислени? Коментар на разлини заинтересувани хора по всяка тема.....

14 депутати подкрепили министрите и те...голям праз.