Гяуров: Бисеров се опълчи на коалицията ДПС-ГЕРБ

Последна промяна на 11 ноември 2013 в 10:28 5396 11

Димо Гяуров, бивш депутат от СДС и бивш шеф на разузнаването.
Димо Гяуров, бивш депутат от СДС и бивш шеф на разузнаването.

 

Случилото се с Христо Бисеров е плод на ченгесарско активно мероприятие и вероятно причината е съпротивата му срещу коалиция ДПС-ГЕРБ, обяви бившият шеф на Националната разузнавателна служба и член на СДС Димо Гяуров пред bTV.

„Бисеров е тежък противник на ГЕРБ. Подхвърлям версия тук. Преди дни се формира вариантът за преформатиране на управляващата коалиция (журналистът Веселин Желев, кореспондент от Брюксел, написа миналата седмица в личния си блог, че ГЕРБ и ДПС обмислят да свалят правителството и да съставят ново начело с вътрешния министър Цветлин Йовчев)”, каза още Гяуров.

"Христо Бисеров съвсем не е глупав. Не мога да си представя, че е станал плячка на толкова елементарен ход - да преведе едни пари отнякъде на друго място без да подсигури доказателства за произхода им. Това ми изглежда като класическо ченгесарско активно мероприятие", коментира още той.

Димо Гяуров настоя за отговори от всички нива на властта, тъй като в момента „се създава една димна завеса от разноговорене.

"Едно говори вътрешният министър, друго политиците, трето – шефът на ДАНС, който по името си мяучи неуспешно. Аз не им вярвам”, твърди бившият шеф на разузнаването.

По думите му пътят, по който тече информация от службите, е ясен – от „главата”.

Един от вътрешните министри по времето на Иван Костов - Емануил Йорданов, потвърди, че винаги е имало теч на информация от службите.

По негово мнение оставките на Бисеров не са самоинициатива. „По-скоро са го напуснали”, смята Йорданов.

Според него твърдението, че е застрашен животът на Христо Бисеров е PR кампания.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2013 в 13:34

Елементарно е - връщате на сайта едно видео - разправията в Парламента с оставката на Баце , http://www.mediapool.bg/borisov-hvarli-bomba-dogan-e-porachal-atentat-sreshtu-men-news203178.html, седналия Бисеров на първа банка, а срещу него Боко ръси гневно - "ще ме поръчвате а?", аз “ще ви покажа!, жал нямам!" Е, Боко им показа, че е в час с ченгерлъка, тури палец на Бисеров. СХЕМАТА- както в прословутото писмо от “ЮЖНАТА партньорска служба” за “уж” заплахи срещу Боко, и сега пак “ЮЖНИТЕ партньори” УСЪРДНО са помогнали на Боко за казуса Бисеров. Че е трудно срещу Доган ага, ама срещу гяур, що пък не. А сагата продължава, няма спиране, ще видим "кой-кого", продължава арията на клеветата, следва ответния удар, сеир ще е

11.11 2013 в 13:00

Пропуснах и факта, че семейството на Бисеров от доста време било извън България. Защо?

11.11 2013 в 12:56

дим прах пуска този мошок,прави мъглата по-гъста за да не се виждат червените задници на шебеците

11.11 2013 в 12:56

Не виждам много логика в тази версия. Бисеров е бил ковчежникът на ДПС, занимавал се е с финансовите им операции, знае толкова тайни и те така просто се лишават от него, за да се коалират с ГЕРБ. Ами те и без това сега си управляват - почти всички министри и зам.министри са техни, да не говорим за областни управители и местна администрация.

11.11 2013 в 12:44

Значи ОК е ,че е прал пари, че е в конфликт на интереси покрай закона за енергетиката и инвестициите на семейството му във ВИ паркове. Цинизмът му от трибуната на на Парламента е също без значение.
Защо? Защото е готин човек „опълчил се срещу задкулисието„.
Ех Гяуров, Гяуров...
Жалък си !

11.11 2013 в 12:20

Случаят с Христо Бисеров още веднъж постави на вниманието на българина темата за същноста на прехода. Как так никому неизвестният провинциален анвокат, без каквато и да е била опозиционна дейност срещу комунистическия режим, изведнъж става виден лидер в СДС и се заема с приватизацията? Е, сбъркал, защото лобирал за Юкос, но не се разбра за Юкос на Михаил Ходорковски ли става дума или за ментето, създадено от ПГУ-ДС, Юкос-България. Макар че това едва ли е от голямо значение, защото и в двата случая е заложил на губещия и е останал без позициите си в СДС. Би било полезно да се припомни, че още по това време се появи и първият корупционен скандал, когато се заговори за прословутата къща на Христо Бисеров в престижен столичен квартал. Но както винаги се случва в България с ценните кадри, темата умря и последствия нямаше. След кратко време Бисеров е реанимиран като политик, този път от ДПС. За познаващите ситуацията в движението и имайки предвид отсъствието на какъвто и да е негов ангажимент към съдбата на българските турци, подобна метаморфоза е възможна само по изричното настояване на Ахмед Доган и то след разпореждане от ръководещите го от ПГУ-ДС. Такъв е пътят на всички българи, издигани на ръководни позиции в движението и само пишещият тези редове е единственото изключение. Така че колкото и да се старае агент „Павел“, случаят Бисеров не може да се изолира от политическата същност на ДПС и цялостната история на българския преход.

Колкото и да се стараят управляващите да доведат ситуацията до абсурд, в който нищо не може да се разбере, шансовете им за оцеляване не са особено големи. Ако, разбира се, става дума за държава. В подобна ситуация по света вътрешният министър и главният секретар на МВР, както и цялото ръководство на ДАНС ще бъде уволнено и разследвано, а съществуващата парламентарна коалиция ще се разпадне и ще се проведат нови избори. Само че това едва ли ще се случи в България.

11.11 2013 в 11:59

А на братя галеви, кой им спретна активно мероприятие?

гяуров, активно мероприятие е формирането на партията на дудуков. бисерката е просто един крадец. Не на дребно, но крадец.

11.11 2013 в 11:54

Ето го и това синьо-червено мекере се изказа. Не спряха да бълват лайна в ефира. Болни нещастни мозъци. Аптопо, докато беше шеф на разузнаването, хюмнето Гяуров е държал дисието на Първанов в касата си. От там досието се връща олекнало с десетки страници.

11.11 2013 в 11:35

Коалиция ДПС-ГЕРБ може да измисли само някой болен мозък, Пеевски все пак е от ДПС нищо че не членува там. На всичко отгоре Борисов преди няколко месеца съобщи че Доган е поръчал да го ликвидират. Няма партия в парламента с която ГЕРБ биха се коалирали в противен случай ще изгубят много гласоподаватели, което е равно на политическо самоубийство.

Някое журналистче се опитва да прави сензациики като пуска такива слухове но определено са нереалистични или просто се отклонява вниманието в друга посока.

Проблемите в парламента са главно от депутатската култура, не може един ден да се псуват като каруцари образно казано а на следващия да се правят все едно нищо не е станало и да се говори за коалиция. Друг е въпроса защо някои депутати хвърлят толкова кал вместо да говорят как трябва да се прави политика, има поне два варианта, че са некадърни или че вътре в партията им нямат достатъчно подкрепа и се опитват да се докажат, а може и двете заедно.

11.11 2013 в 11:35

“Христо Бисеров съвсем не е глупав. Не мога да си представя, че е станал плячка на толкова елементарен ход – да преведе едни пари отнякъде на друго място без да подсигури доказателства за произхода им." - да се чете : Хр. Бисеров знае как да краде.