Горанов: Агенция "Митници" трябва да носи приходи, а не да създава заетост

Последна промяна на 30 декември 2015 в 15:40 4629 5

Агенция "Митници" трябва да осигурява приходи за хазната, а не работа в района. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира протестите след решението за закриване на митницата в Свиленград.

Горанов уточни, че причините за преструктурирането на митниците са по целесъобразност, като призна, че конкретният повод за закриването на митницата в Свиленград са корупционните практики, които бяха установени.

Има поводи и причини. Причината е необходимост от подобряване на работата на митниците. Поводът, ако искате, го търсете и в това. Всеки има правото да си изказва позицията в рамките на закона. Работата на агенция "Митници" е не да създава заетост, а да събира приходи. С програми за заетост се занимават други министерства, подчерта Горанов.

Междувременно стана ясно, че 12 от първоначално задържаните 14 митничари от Свиленград остават в ареста.

Един от арестуваните - Петко Айръков, остава под домашен арест, а друг - Стефан Крумов, е освободен без мярка.

Обвинението срещу митничарите е за участие в престъпна група в периода от март до декември.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.12 2015 в 14:23

Но нека цитирам и вашата шефка Менда Стоянова може би на нея ще и повярвате.

"Единственият финансов източник на държавата са данъците и таксите"
18.11.2015г.

31.12 2015 в 14:20

2 и 3 Като не съм прав кажете защо или викате по-добре е да тролнете с обиди че няма как да оборите фактите. За дълговата спирала хора с повече умствен капацитет по темата от Горанов са го казвали, а и то се вижда ясно - като теглиш милиарди и следващата година теглиш още повече къде са ви учили че държавата печели? Ходете да си пасете кравите, че се излагате с тези глупости!

31.12 2015 в 09:45

Каква дългова спирала бе дупко анална, деба шибаняка ти амсалашки. Боклук.

30.12 2015 в 21:13

Абе 01 като си глупав поне не го показвай публично ..... писал си тотални глупости и демонстрираш, че грам не ти е ясно какво коментираш. Нормално нали сме в България, тука всеки е спец по темата дето се обсъжда било то футбол, политика, компютри или каквото и да е друго.....

30.12 2015 в 16:09

Влади ама верно ли?
А един министър на финансите не трябва ли да избягва дългова спирала и като тегли втора година поред десетина милиарда да инвестира по нещичко и в икономическо развитие за да може да ги връща, а не да разчита само на увеличени данъци на робски принцип? С такъв задник да не вземе да се задавиш ма сарайска курво!!