Горанов отпуснал пари за пенсионерите, за да не слуша упреци от сутрин до вечер

Последна промяна на 18 ноември 2014 в 15:35 3781 5

Пари за коледни добавки на пенсионерите финансовият министър Владислав Горанов е решил да отпусне, за да не слуша от сутрин до вечер упреци от депутати от предишното управляващо мнозинство.

Той обяви това пред депутатите в отговор на въпрос на Велизар Енчев от Патриотичния фронт защо се е отметнал от думите си, че няма пари за добавки. След среща днес между премиера Бойко Борисов и Горанов се оказа, че коледни добавки от 40 лв. ще има за възрастните с доход до 286 лв. За тях ще бъдат заделени 50 млн. лв. от държавния бюджет.

Не съм сменил позицията по отношение на това, че неравенствата и несъвършенствата на пенсионната система не могат да намират решение чрез подхвърляне на дребни суми с оглед купуването на народната любов, защити се финансовият министър.

Той остава и на позицията, че проблемите в пенсионното осигуряване трябва да бъдат един от приоритетите за сериозен и дългосрочен дебат.

"Бюджетът за 2014 година беше създаден неконсервативно. Близо 2 млрд. лева нарастване на приходи. Всичко това доведе до необходимостта от днешната актуализация. Ако съм подчинил фискалната си воля на общото политическо решение на правителството, че трябва да се направи нещо и в тази посока, е именно за да отнемем всеки един аргумент на тези колеги, които от сутрин до вече в следващите месеци ще ни упрекват за това, че не сме намерили сили да направим това, което те правят. За да отнемем този аргумент, приемаме, че на фона на всички неблагополучия, които трябва да разплащаме до края на годината, можем да си позволим това", каза в заключение Горанов.

Парите за коледни добавки ще бъдат осигурени от съществуващите буфери в бюджета, уточни министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2014 в 20:39

А тези с пенсия 287 лева какво ги правим? Защото минималните пенсии са за тези без трудов стаж.
------------
Майка ми е с пълен трудов стаж и е с пенсия 180 лв.

18.11 2014 в 19:52

А тези с пенсия 287 лева какво ги правим? Защото минималните пенсии са за тези без трудов стаж.
А тези, с изчислени пенсии над максимума кога ще ги получат в реален размер. Защо да плащам осигуровки за пенсия върху 2200 лева, като ще вземам пенсия за осигуровки върху 1400 лв? Давам грешни пари за харчене от НОИ.

18.11 2014 в 18:58

Е те това ще да е основополагащ принцип в икономиката - пари само срещу мрънкане

дееби и лайната комунистически пребоядисани

без извинение

18.11 2014 в 16:39

Смърт за теб социално слаб боклук, дано пукнеш от глад!

18.11 2014 в 16:16

Деба и БОКЛУКА. Все едно от джоба си ги отпуска. А когато откраднаха цялата държава помиярите не се чудиха.
СМЪРТ за тия гробари на България.