Горанов: С премиера преценихме, че няма нужда да подавам оставка заради субсидиите. Грешката е техническа, не политическа

Последна промяна на 08 юни 2019 в 09:35 4748 1

Владислав Горанов

Предложението за намаляване на партийните субсидии цели да се преосмисли моделът на финансиране на политическите партии, заяви министърът на финансите Владислав Горанов в предаването „Тази събота“ по bTV.

Горанов призова БСП, които в правната комисият се въздържаха от гласуване на предложение, да кажат колко според тях трябва да е субсидията, ако 1 лев на получен глас им се струва малко. 

Попитан дали рпедложението на ГЕРБ за драстично орязване на субсидията не е популистко, Горанов препрати към инициирания от екипа на Слави Трифонов референдум: "Какво значи популизъм? Имаше референдум, на който участваха стотици хиляди български граждани, милиони." Според министъра най-естествената реакция е отново да се отвори този дебат. 

На въпрос защо се е стигнало да надписване на субсидиите, Горанов обясни, че различното в тълкуването на закона е начинът, по който се формира общата им маса и впоследствие как се разпределят.

Запитан дали ще подаде оставка, както поискаха от БСП, Горанов отговори: „Този разговор е между мен и премиера. В момента, в който анализирахме и проведохме разговор, преценихме, че не се налага“.

Той допълни, че БСП също тълкуват закона по този начин и няма как един финансов министър да понесе отговорност. Според него грешката е по-скоро техническа, отколкото политическа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15026

1

Стефан

08.06 2019 в 10:14

Гусин министре, може ли да хвърлиш 6 - 7 милиона и на мойта сметка за 2 - 3 години? Малко да лъсна косъма от лихвите, па после непременно ще ти ги върна!