Горанов: Сегашното общество живее за сметка на следващото

Последна промяна на 11 ноември 2014 в 10:13 8410 7

Владислав Горанов

Наследството в бюджета е след едно лошо управление на БСП и ДПС. Близо 1 млрд. и 100 млн. лева по-малко от предвиденото е приходна част. Това каза пред БНТ финансовият министър Владислав Горанов.

Сегашното общество живее за сметка на следващото, коментира той. Ние сме с доста нисък размер на държавния дълг, но това не трябва да е хвалба. В момента сме застрашени от процедура по свръхдефицит, заяви Горанов. Той обясни, че асновните икономии в държавата ще дойдат по линия на програмата за растеж, по която има доста проекти, които не са изпълнени. Общо 278 млн. лева допълнителни разходи ще бъдат предвидени до края на 2014 година, обясни финансовият министър. 

Той изрази притеснение, че резкиятспад на чуждестранни инвестиции може да притисне икономическото развитие през следващата година и определи като голям проблем фактът, че годината ще е нулева за европейските пари. 

Финансовият министър коментира и темата за евентуално сливане на Агенция “Митници” и НАП, като според него това ще се случи след задълбочен анализ, но не на всяка цена.

На въпрос защо след като напусна 42-то НС, сега се завръща на поста финансов министър, Владислав Горанов заяви, че министерският пост е предизвикателство. Ситуацията в 42-то НС не беше добра за никого, в него нямаше да се случи нищо смислено, исках да запазя човешкото в себе си, коментира Горанов. Заяви и, че от 2010 г. не се е виждал с Делян Пеевски, по повод на коментарите за появилата се в интернет снимка на двамата.

Министърът предвижда растеж през 2015 г., но той няма да е в размерите, в които ни се иска.

По темата КТБ, Горанов заяви, че ще гарантира още в началото на декември вложителите да получат гарантираните си влогове във фалиралата банка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2014 в 15:09

@IP
Ходи като патка, кряка като патка, ама не е патка и един милиард не изчезна по негово време от здравната каса и въобще нищо не знае за милионите на Масларова, освен че е трябвало да контролира дейността й, не е виждал Пеевски от 2010 по повод на КТБ и не е човекът на ДПС в правителството?

11.11 2014 в 14:53

Фейсът е като на експерт рецидивист, но ние трябва да гледаме действията, не физионамиите.

11.11 2014 в 14:31

Свищовската школа на Адама ще пребъде!
Резонен би бил въпроса, дали в телефонния указател на Красьо Брикета освен номерата на Пеевски и Адама е присъствал и номера на това мъниче и най-важното - под какъв ник?
Има всички дадености да утрои "любовта", която народа питаеше към Цункай Джиджи.

11.11 2014 в 14:26

За всичко предишните са виновни. А този икономист под средна класа ще оправи,сигурно, България.

11.11 2014 в 14:21

Според Костов кабинетът имал проблем - тайната обвързаност с ДПС. Вижте фейса на министъра и кажете, че не е вярно.

11.11 2014 в 12:51

Бог да пази България от празноглавците завършили ПУЦ-а(професионален учебен център) в Свищов,само че,Бог не пази България.

11.11 2014 в 11:32

тоя математик как успя да направи тази сметка, следкато дори не е изтекла годината?
ОСТАВКА БЕ !!!