Яне пита какво е правил Лозан Панов с Радан Кънев в посолството на САЩ

Последна промяна на 15 март 2016 в 12:12 2104 6

Яне пита какво е правил Лозан Панов с Радан Кънев в посолството на САЩ

Снимка БГНЕС, архив

Съветникът на премиера Бойко Борисов и лидер на партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) попита председателя на Върховния касационен съд (ВКС) какво е правил заедно с "партийния деятел" Радан Кънев в посолството на САЩ у нас. Янев кани Панов в кабинета си, за да му обясни истината за СМС-са, който лично пратил на премиера Борисов.

Писмото е пратено в отговор на изказване на Панов по повод на избори на членове на Инспектората при ВСС за тона, че „изборите трябва да се правят чрез дебат... и да не прикриват парламентарен пазарлък”. 

"Кажете цялата истина, г-н Панов, за всичко, в т.ч. и за вашето кариерно израстване! Така ще ви е по-лесно, особено ако си напишете истинското CV по месеци", се казва в писмото.

Янев призовава Панов да впише в биографията си това дали сам е решил да се кандидатира за председател на ВКС, а преди това и на Административен съд – София град и дали това не е станало чрез пазарлък. 

"Според изявления на г-н Лозан Панов, публикувани на 10 март в медиите, той не вярва, че аз съм изпратил онзи прословут СМС до премиера Борисов, като по този начин индиректно ме обвинява в лъжа. 

Предвид неверието му, бих искал публично да го поканя в кабинета ми в Министерския съвет. Той е идвал и друг път и знае как да дойде, за да му покажа всичко, което го вълнува около нарочно оповестения от него СМС.

Ако самият съдия Панов е наистина честен, призовавам го да сподели с българската общественост какъв е бил форматът на срещата, която е имал в американското посолство, кое е наложило един от тримата първи в независимата съдебна власт да бъде там заедно с партийния деятел Радан Кънев, докато в същото време публично се противопоставя на „политическото вмешателство” в работата на съда. 

Обръщам внимание на г-н Панов, че ако например председателят на Върховния съд на САЩ отиде заедно с политически функционер в посолство на чужда държава и обяви пред пресата, че там нещо са се договаряли, той никога повече няма да бъде съдия", се посочва в писмото на премиерския съветник.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2016 в 13:11

Търсили са дипломата на женка ти,че да я направят зам. председател на съда! Този банкенски бандит се е обградил само с лайна!

17.03 2016 в 17:41

Янеееее много си зле! Пък щом си и съветник на министър-председател............ мани мани, е гати държавата!

15.03 2016 в 13:07

Абе той хубаво ми каза един познат, че е видял двамата мишока при американците, но го приех с резерви, но сегаа...и този пъзел е ясен, да видим следващия.

15.03 2016 в 12:55

http://www.banker.bg/iane-ianev-se-kandidatira-za-kmet-na-sandanski/image/101650

15.03 2016 в 12:50ЯНКА....ПРИЦИДЕНТ...ПРИЦИДЕНТ....след колорадския бръмбар, за мен ТЯ е най-нормалното продължение на “политиката“ на ГЕПИ:)))

За мен няма по-точен човек за представител на сегашния матрЯл:)))))

15.03 2016 в 12:25

Както викат братушките, гавно не тонет.