Иво Христов заяви, че България е автокрация, водена от Борисов

Последна промяна на 21 април 2019 в 13:05 2977 0

Снимка БНР

Бившият съветник на президента Румен Радев и настоящ кандидат на БСП за европейския парламент - Иво Христов - заяви, че формата на управление в България е автокрация, водена от Бойко Борисов. Коментарът му беше направен в интервю за БНР, което може да чуете тук.

Христов разкритикува премиера Бойко Борисов за думите, че от БСП разчитат на „късата памет и ниското образование“ на избирателите си:

„Това от висотата на своя образователен и интелектуален стандарт ли го обявява? Това е твърде високомерно изказване. Аз намирам, че и академик би трябвало да говори по-смирено, когато става въпрос за целокупния български народ. Той самият разчита на късата памет, тъй като, когато променяш мнението си няколко пъти в рамките на един ден, тук наистина трябва да разчиташ на много късопаметни избиратели, за да не бъдеш санкциониран.“

Според него, предизборната кампания за европарламента ще бъде недиалогична и нецивилизована: „Все още живеем някакво подобие на демокрация. Качеството на свободата на словото определя и качеството на демокрацията и нашата се оказва африканска“.

Той подчерта, че остава верен на Румен Радев и допълни, че връзките между президентската институция и БСП са нормални и няма някаква порочна връзка между тях, както се внушава от някои места.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !