Кадиев пита подслушван ли е и защо са изтекли записите

Последна промяна на 26 март 2014 в 13:25 1053 3

Георги Кадиев

Депутатът Георги Кадиев е депозирал питане до председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства дали е бил подслушван от 2005 г. досега, СРС-тата законно ли са прилагани и защо информация от записите е изтекла в медиите (през 2005 Кадиев за кратко беше зам.-финансов министър при Тройната коалиция).

Той зададе същите въпроси и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев миналата седмица.

Причината за това са публикувани стенограми от разгаворите на общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алкесиев.

Апартаментът и автокъщата на Алкесиев бяха обискирани преди месец по подозрение, че е съврзан със заловените във Франция 1.4 тона кокаин.

Наркотикът е пренасян в гумите на колите, които участват във Формула 1, а Алексиев участва в ралитата. Той категорично отрече да е замесен в трафик на дрога.

Оказва се обаче, че ДАНС са го подслушвали и стенограми от разговорите му бяха публикувани в сайта factor.bg. Сред тях има и разговори с Кадиев.

Според него разговорите са автентични, но със сигурност има извадени имена - "най-малкото на Бойко Борисов и Делян Пеевски, защото познавам Орлин Алексиев добре и знам, че те имат добри отношения".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2014 в 17:59

Идиотията е пълна.Гумите на Ф1 се произвеждат в два камиона преди всяка формула на трасето където се провежда,след състезанието всичко се рециклира.

26.03 2014 в 16:15

Потъмни и Формула 1 Чолашка. То може, то бива, ама такава бликаща некомпетентност. Разлика между ралита и Формула 1, ако не правиш, поне прочети това онова. И да е за първи път, ама не е.

26.03 2014 в 13:49

"Формула 1"?????????