Кадиев се кандидатира за кмет на София, мислят дали да го изключат от БСП

Последна промяна на 08 септември 2015 в 19:37 3711 6

Снимка БГНЕС

Депутатът от БСП Георги Кадиев

Депутатът от БСП Георги Кадиев ще влезе в надпреварата за кметския стол в София.

Това е обявил самият той пред колегите си на заседанието на парламентарната група на столетницата.

До момента депутатът не е решил дали ще се яви на изборите като независим или подкрепен от широка коалиция. По думите му той ще се заяви като реалната алтернатива на сегашния кмет Йорданка Фандъкова.

В устава на БСП се казва, че ако кандидатурата му бъде издигната, трябва да бъде изключен от партията. Пред колегите си той е обявил, че няма да напусне парламентарната група.

В момента депутатите от БСП обсъждат казуса.

Кадиев два пъти се яви като конкурент на Йорданка Фандъкова през 2009 и 2011 г. През юли градската конференция на левицата реши да не го издига трети път, като избра социолога проф. Михаил Мирчев.

Това не е първият конфликт на депутата с ръководството на БСП. В началото на юни ПГ на "БСП-Лява България" дори проведе вътрешно допитване за изключването на Кадиев от групата заради самоинициативата му да прокара законопроект, позволяващ предизборната агитация на чужд език.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2015 в 09:24

Тоя нихлюзин голямо драпане за кметския стол, е с какво си по-добър от Фандъкова бе, само приказки, празни приказки... Че и антибългарин, опитвал се прокара законопроект за агитация на чужд език... и кой ще гласува за теб бе мишко?..

08.09 2015 в 23:51

Страшни резултати предричам аз за БСП, Кадиев ще вземе повече гласове от тях. Предричам балотаж по този начин между РБ и Герб, като команчите ще гласуват за съпартийците си от Банкя и даскаличката по руски..... Предизвестен вот

08.09 2015 в 22:31

Аха, изключване и анатема :) Може би единственият от БСП, който дърпа партията напред и към по-адекватно мислене. Не, че е перфектен, напротив. Но в рамките на столетницата точно Кадиев е показал най-смислени позиции, на фона на безумията на съпартийците му. Които сега се чудят дали да го изключват... гениално.

08.09 2015 в 20:53

Кадиев, НЕ СИ ТИ, КОГАТО СИ ГЛАДЕН!

08.09 2015 в 20:45

Корабът на путьо в България потъва :Д:Д:Д
Гоце е следващия :Д:Д:Д !

08.09 2015 в 20:13

Много се радвам за БСП. Добре се развиват но малко бавно. Чудя се ако им раздадат по един Калашников , дали няма да се изпотрепят по-бързо..... да не се мъчат много.