Калфин: Бедността не се бори със социални помощи

Последна промяна на 12 юни 2015 в 10:25 2186 3

Калфин: Бедността не се бори със социални помощи

Борбата с бедността не се случва със социални помощи. Ключът към свободата е увеличаването на доходите. Това заяви в ефира на Нова вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

Той коментира и разкритията за мнимите социално слаби жители на Игнатиево, които получават помощи, а живеят в палати.

„За даване на повечето видове помощи е необходимо социален работник да е посетил дома на кандидата”, каза Калфин. И подчерта, че разчита на Националната агенция по приходите да си свърши работата, като провери „бедните” от Игнатиево и сравни декларираните от тях доходи със стандарта им на живот.

Социалният министър изрази надежда и за по-скорошно прилагане на измененията в Закона за семейните помощи, които „затварят няколко кранчета” и затягат мерките за безотговорни родители.

Калфин бе категоричен, че държавата трябва да се ангажира с осигуряването на места в детските градини за всички деца, които желаят да ги посещават.

Калфин прогнозира още, че предстоящият референдум за промени в Изборния кодекс ще се провали.

„Допитването ще се окаже невалидно, защото няма да гласуват достатъчно хора. След това президентът ще изпадне в много неловко положение”, коментира вицепремиерът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2015 в 15:59

Като борбата с бедността не става със социални помощи, а с увеличение на доходите, какво чакаш ? Айде, увеличавай доходите, отворко !
Личните доходи, определящи някой като богат или беден, е функция на разпределението на създадения от икономиката доход. Богати и бедни е нормално да има, хората не са равни по възможности - физически и умствени. Но е ненормално да има богати (< 1 %), и гладни, голи и боси (> 1 %).

12.06 2015 в 11:23

Комунист в момент на просветление!
Първите две изречения са ЗЛАТО!
И комундетата ще стигнете до извода, че най-социални са капитализма и свободния пазар защото осигуряват ПАРИ за всички.
"Ключът към свободата е увеличаване на доходите" Евала за верните думи. Чак да не очакваш.

12.06 2015 в 10:35


В това време в Северна Корея:

https://pbs.twimg.com/media/CHOUqkdW0AAiaRZ.jpg