Касим Дал: Ще вземем над 30% от гласовете в Турция

Последна промяна на 06 май 2013 в 16:05 1734 3

Касим Дал. Снимка: БГНЕС
Касим Дал. Снимка: БГНЕС

"Очакваме голяма подкрепа - повече от 30% от гласовете - на нашите сънародници в Република Турция" заяви в Шумен основателят на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД) Касим Дал. 

НПСД ще се яви на изборите в коалиция с НДСВ с №6 в интегралната бюлетина.

„На 27 март председателят на партията Корман Исмаилов имаше среща с премиера на Турция Реджеб Ердоган и получи подкрепата на управляващата там партия и на правителството на страната", каза Дал, който е водач на коалиционната листа за областта.

"Нашите амбиции са много повече от 30%. Смятам, че пред нас вече не стои въпроса дали ще преминем 4% бариера за влизане в Народното събрание, а с колко ще я преминем", заяви Касим Дал.

Увереност в това му давали срещите на председателя на НПСД Корман Исмаилов в Истанбул, Бурса, Гебзе и други големи градове в южната ни съседка. НПСД има представителства във всички по-големи градове в Турция.

Днес Касим Дал и членове на НПСД дариха научна литература на шуменската библиотека "Стилиян Чилингиров". Образованието е основен акцент в предизборната ни платформа, каза Дал.

Той изрази и съжаление, че в Турция са разкрити само 86 избирателни секции за разлика от парламентарните избори през 2009 г., когато секциите бяха 123.

Народната партия "Свобода и достойнство" вече има свои представителства в няколко големи европейски страни като Австрия, Холандия, Испания и ще очаква подкрепа и от техните гласове, каза още Касим Дал.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.05 2013 в 03:52

Абе защо все пак турците били имали право да гласуват за турски партии в България, това не е ли противоконституционно?

06.05 2013 в 16:40

Ние българите нямаме сънародници в Туркия. Що не си ходите долу, да си се избирате там?!

06.05 2013 в 16:40

През 2009-та в Турция имаше много секции и много гласуващи. Около 96 000 гласа получи ДПС. Сега обаче положението е доста по-различно.
Първо, няма толкова много секции, второ - няма голям интерес към гласуване, "повечето хора сякаш се въздържат да се месят в политиката на страна, в която вече не живеят" (цитирам мнение на мой приятел от Турция). Отделно, трето, не е ясно какво е разпределението на гласовете между ДПС и Касим Дал.
Прогнозата ми е - около 60 000 гласа, разделени 2 към 1, между двете Дал и Местан.