Корнелия Нинова: Поех ангажимент към перничани, ще го изпълня докрай

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2020 в 15:11 1320 2

На 29 декември проведохме среща с жители на Перник, общински съветници, кметове на населени места и обсъдихме кризисната ситуация. Тогава бях упълномощена от тях да поискам среща с главния прокурор, да потърся информация - води ли се разследване за кризата в Перник. Хората искаха да се поеме отговорност и виновните да бъдат разследвани. 

Това заяви на пресконференция в Перник лидерът на БСП Корнелия Нинова. По-рано днес главният прокурор Иван Гешев отмени срещата с Нинова. 

Поех този ангажимент и от тяхно име поисках срещата с Иван Гешев, като се ангажирах след нея да се върна обратно и да дам информация. Както знаете, днес тази среща беше отменена. Това е работа на главния прокурор. Той преценява с кого да се среща и с кого не. Нашата работа по искане на жителите на Перник е да търсим истината и да търсим справедливост. Затова след отмяната на срещата зададох въпросите от името на перничани писмено до главния прокурор, обясни Нинова. 

Те са: Има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза в Перник, ако има такива, срещу кои длъжностни лица са те и по кой член на НК? Води ли се разследване по договора за ремонт на стената на яз. „Студена“ на стойност 32 млн. лв? Когато получа отговор, ще уведомя перничани.

Ще търся истината и справедливостта докрай. Упорито и неотстъпно сме алармирали управляващите и сме давали алтернатива как да се реши въпросът. Това, че те се смятат за самодостатъчни, си е техен проблем. Манипулацията и внушенията, че БСП яха протеста, че този вот на недоверие не е необходим - изразяват само едно: страх и притеснение от създалата се ситуация и опит да се потушава напрежението, категорична е лидерът на БСП. 

Общинският председател на БСП-Перник: Членовете на БСП да се включат в протестите

“БСП прави това, което трябва да върши една опозиция. Корнелия Нинова е поела конкретен ангажимент, ние като общински съветници ще поискаме проверка на сметището. В качеството си на общински лидер, призовавам членовете на БСП да не се притесняват. Нека да излезем и да си отстояваме правата”. Това заяви общинският председател на БСП – Перник Кирил Леонов.

Той изрази притеснение, че няма да се намери достатъчно количество вода, което да осигури перничани и да напълни водния обем на язовира. „В момента подаваме 300 л/ сек., а в язовира влизат 200. Така че всички можем да си дадем сметка, че до края на януари ще ударим така наречения критичен минимум”, каза Леонов.

Кирил Леонов изтъкна, че причината перничани да нямат вода е некомпетентното управление на предишни управници.

„Нека не забравяме, че и самото ВиК дружество е във финансов колапс. Оказа се, че ВиК - Перник има задължения за около 10 млн лева. Хора масово напускат. Без екип и без необходимото финансово обезпечение няма как да заработи това дружество. Дори да напълним язовира, ще останем без ВиК дружество. Апелираме към държавата да предприеме мерки и за оздравяването на ВиК“, завърши Леонов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1811

2

Toni2019

06.01 2020 в 17:10

Тази бабичка да не говори празни приказки а да иска независим одит за да се видят къде потъват парите при увеличени цени на водата и 0,5% сменена мрежа

2300

1

квазимодо

06.01 2020 в 15:53

Най после някой които ще оправи на Перничани водата. Ти да видиш. Била го поела целия , ангажимент . Ама е ангажимент а не нещо си там, друго - та да е лесно.