Кунева: ДБГ стои зад кандидатурата на Паси за кмет на София

Последна промяна на 06 юни 2015 в 11:23 3127 5

Снимка ДБГ

Вицепремиерът Меглена Кунева

Вицепремиерът Меглена Кунева обяви, че е изненадана от атаките срещу Соломон Паси като кандидат-кмет на София и от коментарите на колегата си от Реформаторския блок Атанас Атанасов (ДСБ).

"Все още нямаме официална номинация. Познавате Соломон Паси, изненадах се от динамиката на изказване на колегите на ДСБ. Той е човекът, който направи най-много за влизането ни в НАТО. Успехът е в привличането на нови хора, нови и силни като Паси", категорична беше Кунева в ефира на bTV.

Кандидатурата на Соломон Паси бе спомената от лидера на ДБГ Меглена Кунева в края на миналия месец. Няколко часа по-късно от другата голяма партия в Блока - ДСБ, обявиха, че ще издигнат свой кандидат. Атанас Атанасов дори обвини Кунева, че търси работа на Паси.

Днес тя потвърди, че партията ѝ, със своята голяма тежест в РБ, стои зад кандидатурата на основателя на Атлантическия клуб в България.

По думите й електоралният успех на ГЕРБ се дължи на привличането на периферни избиратели.

Кунева посочи още, че Реформаторският блок е изключително важен за развитието и стабилността на България. "Съдебната реформа, борбата с корупцията и върховенството на закона са темите, които РБ налага в дневния ред на страната", каза Кунева и коментира още, че без Блока на ГЕРБ ще им се наложи да търсят друг коалиционен партньор, което няма да е добре за ситуацията в България и реформите. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.06 2015 в 18:10

Абсолютно НЕКОРЕКТНО предложение.След като си в блок първо предлагаш на хората от блока, а не в медийното пространство.На други избори пак я вземете в блока!!!!

06.06 2015 в 13:27

Успехът е в привличането на нови хора, нови и силни като Паси
Соломеон паси, тоя за последните 25 години никога не съм го чувал, някой нов ще да е.

06.06 2015 в 11:57

Кунева си мечтае да се върнат годините на Горския и да бега обратно за Брюксел с голям мандат. Боце има нужда от послушни лекенца в Европа, които да демонстират колко плуралистично е българското дясно. Има мегдан за симбиоза.

Единственият въпрос е кой от РъБъ ще му се сложи най-добре -- дали Кунева и Монката, дали Лукарски, дали Раданката и неговия екип от устати, но неспособни министри.

Аз залагам на комбината Кунева-Лукарски и няколко Прошко Прошковци от ДСБ.

06.06 2015 в 11:41

Дано ДСБ да не застане зад него. сигурна съм че -не. Паси си малко комунист, малко палячо, много пресметлив и от онези хора в политиката, които работят за себе си преди всичко. Но и това ще преглътнем, ако имахме поне малко увереност, че е за тази работа и има някакво що годе компетентност за столичен кмет. Няма нищо против малките му екстравагантни идеи, но София от години мечтае за истински кмет, не разпределител на приватизация, не забавна тиква, не строител на булеварди, детски градини и кърпач на дупки. От човек с мащабен поглед, но знае че малките неща правят големите. Сигурно тогава няма да сме вечно зарити в ремонти, а София все така да е трудно проходима, трудна за ходене, мръсна, неподредена.

06.06 2015 в 11:38

Да, ама хората не стоят зад него. Пак ще сте люзъри.