Кунева представя концепцията си пред депутатите

Последна промяна на 02 февруари 2016 в 11:54 4638 12

Кунева представя концепцията си пред депутатите

Групите на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ ще имат общо заседание от 16 часа, съобщи Найден Зеленогорски, зам.-шеф на ДБГ. Чух се преди малко с Меглена Кунева, тя е готова с концепцията си за образованието, която ще представи пред депутатите, обясни той. 

Зеленогорски заяви, че кандидатурата на Кунева ще бъде представена лично от премиера Бойко Борисов. По неофициална информация обаче премиерът лети за Лондон, а гласуването в парламента за поста на Кунева ще стане утре, след заседание на Министерски съвет.

Номинациите за министри се правят от Изпълнителния съвет на РБ, а Парламентарната група изслушва и решава каква подкрепа да даде, подчерта Зеленогорски. 

Той обяви, че до дни ще се приеме Пътна карта за развитие на РБ, която включва Политически меморандум между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите в приоритетните сектори – до 15 февруари, Национална среща на ръководствата на партиите от РБ и техните представители в централната и местната власт около края на месеца, приемане на правила за прием на асоциирани членове на РБ и разговори с нови формации за асоцииране, както и за индивидуално членство в РБ, обединяване около общи кандидати за президент и вицепрезидент от РБ до средата средата на май, изработване и подписване на ново споразумение между партиите в РБ, което да замени учредителното споразумение и да регламентира провеждането на конфедеративен конгрес на РБ преди лятната ваканция на 2016 година.

Зеленогорски подчерта, че следва и подписване на коалиционно споразумение за общо явяване на президентските избори, което се предвижда преди ваканцията.

За нас е изненада това, което прочетохме снощи от страна на някои наши колеги. На миналото заседание „гражданите” ясно казаха, че в понеделник ще се съберат на сбирка, съзнавайки, че този формат на ГС е нелегитимен, понеже органът вече не действа, и го посочи лично Гроздан Караджов, вписано по съответния ред в протокола на Изпълнителния съвет миналия път, обясни Зеленогорски.

Той напомни, че срокът на действие на Гражданския съвет и изтекъл преди повече година, не е имало съюзен конггрес, който да го преизбере, следователно не може да става дума за решение на този орган.

Ако се приеме, че е легитимен, питам защо не съм поканен не само аз, но и депутатите и 80 % от останалите членове на бившия орган Граждански съвет, попита той и напомни, че Изпълнителния съвет потвърждава единодушното си решение че Меглена Кунева е номинирана за министър на образованието от РБ и това не подлежи на промяна. Колегите се опитаха да направят буря в чаша вода и съжалявам, че така постъпват, като лично ще им го кажа, посочи Зеленогорски.

Той напомни, че гражданинът Гроздан Караджов е издигнат за член на ГС на РБ от ДБГ, а гражданинът Иван Иванов - от СДС. Попитан за образователното министерство, Зеленогорски посочи, че Танев е подведен от експертите си и това е доказателство, че министрите трябва да имат силна политическа воля и да реализират политики.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2016 в 17:34

Другарката Кунева-Пръмова се очертава като най-всеяднотото бюрократично-номенклатурно създание на българския политически небосклон. Това евроинтеграция, правосъдие, наука, образование, земеделие, мелиорации и пр. , това президентски пост, вицепремиерски пост, това еврокомисар, това номинация от коалиция на БСП, ДПС и НДСВ, това номинация от коалиция на ГЕРБ, ПФ и АБВ, няма значение ! Важното е да е най-отгоре на властта ! Кадърно нещо ви казвам ! И милиарди през нейните ръчички да се раздават ! Тъй се печели електорат ! А после нека някой я догони ! Няма стигане !​

02.02 2016 в 17:14

????????????? ВЧЕРА Я ПРЕДЛОЖИХА, ДНЕС С ГОТОВА КОНЦЕПЦИЯ?!?!? ТОВА Е НЕПОНОСИМО, КОЛОСАЛНО БЕЗСРАМИЕ! ЩО ЗА СВИНЯ, ЩО ЗА СВИНСТВО! ...ОСВЕН АКО НА ТОЗИ НАИВЕН ЧОВЕЧЕЦ, ПРОФЕСОРЧЕТО, НЕ СА МУ ГОТВЕЛИ ТЕКМЕТО ОТ ПОНЕ ШЕСТ МЕСЕЦА И НА ТАЯ КУ-КУ-КУНЕВА ДА И Е БИЛО ОБЕЩАНО МЕСТЕНЦЕТО, ТА ТЯ ДА СЕ Е ПОДГОТВИЛА С KОНЦЕПЦИЙКА...И СЕГА.. АХ..ОХ..ВИЖ ТИ:) КАЛТАШКИ, КУРВЕНСКИ НОМЕРА. НА ШЕСТАТА ВЛАСТ. КУРВЕНСКАТА!

02.02 2016 в 14:50

Еми не точно.
Последно в парламента щял да е преставя философчето Дончев. Филийко Свински май има важен мач от междугалактическото селско футболно първенство. Тигрите щели да посрещат на собствен терен Сайлоните от Андромеда.
След срещата има организирано зарязване на ламарина за новите сайлонски обшивки. И нямало да ги поливат с вино, а с машинно масло.

02.02 2016 в 13:49

Борисов сам я представи, сам ще я назначи и после сам ще я разкара. ;) Поводи за това ще се намерят. И с РБ дотам.

02.02 2016 в 13:31

Какъв автогол си вкарва баце с министър като Пръмовица. Не видя ли докъде я докара Раданчо като се хвана под ръчичка с ДС другарката. От водеща партия в РБ го докара до 9-та глуха. Тази вечна министърка по "каквото падне" е царица на делаверите и схемите.

02.02 2016 в 13:18

Кога пък я написа?

02.02 2016 в 13:14

"Кунева представя концепцията си.."
Много е умна и надарена! Кога успя да я измисли, кога да я напише?

02.02 2016 в 12:56

Кунева и Бойко са от едно комунистическо котило! Топлата им връзка със Симеон го доказва!

02.02 2016 в 12:46

"На въпрос дали все пак Кунева няма да се справи с реформата в образованието, той отговори, че "тя е стар кадър на ЦК на БКП и става за всичко - и за ООН, и за главен мюфтия", така че може да става и за образованието."

02.02 2016 в 12:42

Другарката Кунева-Пръмова се очертава като най-всеяднотото бюрократично-номенклатурно създание на българския политически небосклон. Това евроинтеграция, правосъдие, наука, образование, земеделие, мелиорации и пр. , това президентски пост, това еврокомисар, това номинация от коалиция на БСП, ДПС и НДСВ, това номинация от коалиция на ГЕРБ, ПФ и АБВ, няма значение ! Важното е да е най-отгоре на властта ! Кадърно нещо ви казвам ! И милиарди през нейните ръчички да се раздават ! Тъй се печели електорат ! А после нека някой я догони ! Няма стигане !​