Кунева след вота: Не става въпрос за власт, а за кураж

ОFFNews Последна промяна на 03 февруари 2016 в 16:13 3567 8

Снимка Сергей Антонов

Меглена Кунева

Всички реформи в образованието са въпрос на кураж. Това е моята стъпка - да поема тази отговорност като вицепремиер. А ако става въпрос за власт - аз по-вицепремиер от това, което съм в момента, няма как да стана и с министерство на образованието.

Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева пред журналисти минути, след като беше избрана за просветен министър.

Тя благодари на депутатите, които са гласували за нея и подчерта, че те са подкрепили "намирането на изход за българското образование". Тя не каза кой ще стане част от политическия кабинет на министерството. Обясни, че скоро ще има представяне на приоритетите и на хората, с които ще работи.

"Искам да благодаря на всички министри, които са били в министерството, включително на господин Танев, и да кажа, че искам да умножа всяко направено добро и да прибавя още", каза още вицепремиерът.

След избора си Кунева призова образованието да се превърне в национална цел и подчерта, че днес е била направена важна крачка към желанието за по-добра образователна система:

"Много пъти съм слушала изявления, че не можем да се обединим, че при нас нещата не вървят добре, защото нямаме национална цел. Предлагам тази национална цел да бъде образованието, която ще обедини и парламента, и нацията."

Тя обясни, че ще работи с всички, за да може "най-сетне да имаме една национална цел".

"Вече не е въпросът дали един университет или едно училище е по-добро от друго в България. Въпросът е да е по-добро от другите в Европа", категорична беше тя.

Кунева добави, че в момента за нея най-важно е да каже, че ще има силно образование, "което означава, че ще има силна българска нация".

"За мен тази номинация и развитието областта на образованието не бяха планирани. Запознах се ударно с проблемите, които са много тесни за сектора - извън това, което сме дискутирали в Министерския съвет", каза още Кунева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2016 в 23:19

Има един интересен въпрос,задаван от много мои познати който искам да оглася чрез offnews.bg и, предполага се, и други ще имат отношение към темата. Дори, в смелите си мечти виждам как offnews го включва в рубриката си "Анкета" ВЪПРОСЪТ ми е следния:

"Тази, хм-м-м-м...министърка, госпожа Кунева, като се погледне в огледалото, не ѝ ли иде са изплюе, да се изхрачи!"

44949!

03.02 2016 в 20:14

Ако е до кураж-дайте й "Калашников" и да ходи да се бие срещу ДАЕШ...не опира само до смелост, трябва и акъл, Пръмова!

03.02 2016 в 18:59

Тя е най-смелата, същинска Райна Попгеоргиева, национална светиня направо!
Уникално нагла, напомня на Станишев и Орешарски по наглост.

03.02 2016 в 17:38

След спрения АЕЦ,либералната бивша червена другарка пръмова ще оправя и образованието,добре че завърших отдавна,че не съм учил цигански песни по музика и фалшива история ,писана в офисите на "отворено общество",да им сера на гробовете дано !!!!

03.02 2016 в 17:22

Най-вече става въпрос за пари, стрино! А иначе и образованието ще го оправиш като предприсъединителните договори...

03.02 2016 в 17:14

Госпожо "YES"!Става въпрос за някакво чувство за чест и достойнство във Вас,но явно, комунистическата имунизация против тези най-благородни човешки черти е много успешна!!

03.02 2016 в 17:04

Марш ма КУРВО разшльокана.
Нагла си до безобразие.

03.02 2016 в 16:56

Много КАДЪРНА жена . Всички я искат в своето управление. А м то матриала дет гласува я иска.