Мая Манолова напуска БСП

Последна промяна на 30 юли 2015 в 13:18 4750 18

Депутатът от БСП Мая Манолова ще поеме поста на омбудсман на 20 октомври, когато изтича мандатът на Константин Пенчев. Дотогава тя ще е напуснала БСП, защото по закон общественият защитник не трябва да има партийна принадлежност.

Това каза Манолова пред журналисти минути след като беше избрана за новия омбудсман на републиката.

Манолова заяви, че една от първите ѝ срещи ще бъде с досегашния омбудсман и конкурент Константин Пенчев, защото "трябва да има приемственост" и разговорите с него ще ѝ бъдат много полезни.

Манолова подчерта, че "всяко добро и умно управление се нуждае от активен и критичен омбудсман".

Тя заяви, че за 10-те години, в които е била парламентарист, се е убедила, че ако иска да помага на граждани в тежка ситуация, трябва да го прави "извън партийната дреха". Именно затова в следващата част от живота си тя решила се посвети на защитата на българските граждани.

"Факт е, че парламентът ще ми липсва. Ще ми липсва парламентарната трибуна, ще ми липсва защитата на каузи, страстта на парламентарната битка. Ще ми липсват журналистите в парламента, ще ми липсват всички колеги народни представители. Но няма незаменими хора. Други ще заемат моето място на активен парламентарен говорител", каза Манолова.

Тя подчерта, че ще има промени в институцията. Тя смята да направи така, че общественият защитник сам трябва да ходи при хората и да пресреща проблемите на място. Манолова обеща, че няма да чака да бъде сезирана и хората да ѝ "тропат на вратата", а ще бъде активна.

"Предстои ми наистина трудна битка за правата на българските граждани, на тези, които са ощетени, унизени, на тези, на които високомерната администрация е хлопнала врата", заяви Манолова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2015 в 08:29

След коментар получих следното съобщение:
"Вашият коментар е успешно записан.
Първият ви коментар ще мине през модерация.
Ако продължите да публикувате със същото име и същото IP, следващият Ви коментар ще се публикува автоматично."
Успешно записан - записан; модерация - модерация; само коментарът не се появи.

31.07 2015 в 08:20

Не е случайно, че гласуването се проведе в предпоследния ден за работа на Парламента преди ваканцията - поставени пред свършен факт, хората няма какво да предприемат. А трябваше да има време за прегласуване и то не тайно, а поименно - да се знае как всеки депутат гласува "по съвест" (доколкото я има)

31.07 2015 в 02:06

От кого и кого ще зашитава тази...омбудсманка...
е писна ми да ми се подиграват...тази седмица ми дойде в повече... повече никакви избори...
призовавам хората да не гласуват..нямаме нужда от омбудсман манолова, парламент, който прилича на търговска фирма, правителство, което се прави, че прави реформи, и държава , която не съществува...
майната ви, да ви избират турци и цигани...

30.07 2015 в 17:24

Поведението на герб за които гласувах с известна надежда и поради липса на алтернатива вече ми дойде в повече. Омбудсрам-а когото избраха е част от аферата Костинброд. То бива безпринципност и продажност, ама това преля чашата.

30.07 2015 в 16:43

Ало, гробарите...к'ва стана пак бе...на Боко тиквоча пак му дръпнаха конците!!!

30.07 2015 в 14:45

Тия закони за нищо ги нямат, ейй ! Кво значи да няма партийна принадлежност....по-червен от нея е само гъзът на павиана

30.07 2015 в 14:33

ОСТАВКА !!!!