"Малко смъмрих военния и външния министър за танковете на НАТО"

Последна промяна на 01 юли 2015 в 12:50 6164 16

Премиерът Бойко Борисов

"Малко смъмрих военния и външния министър, защото не разясниха предварително ситуацията, а вървят след събитията".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешния блиц контрол в парламента на въпрос на депутата от БСП-"Лява България" за ученията на НАТО у нас.

"Намираме се в изключително кризисна ситуация, тя не бе такава дори по време на Студената война, защото тогава имаше ясно регламентирани граници", каза още премиерът.

Според него нито тези 14 танка имат съществен принос, нито могат да уплашат някого. Борисов беше категоричен, че това са рутинни учения, но сега правят впечатление, защото ситуацията е напрегната.

"Нормално е нашите войски да познават и западната техника и да тренират”, обясни той.

Министър-председателят посочи, че на никоя държава не ѝ е хубаво да й се разхождат танкове и гаубици на нейна територия.

Премиерът напълно отрече твърденията на независимия депутат Велизар Енчев, че България е в подготовка за война с Русия.

"В Баку се видяхме с Путин. Здрависахме се. Нищо не ми е казал, а вие се тревожите, че едва ли не ще обявяме война", добави Борисов.

По думите му България и Русия са народи, които са се уважавали и обичали, и "ние помним какво са направили за нас". "Но сме членове на НАТО и ЕС и сме предсказуеми", завърши премиерът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.07 2015 в 20:41

Из интервю на сенатор McCain утре - "Много мъмрих Борисов за приказките му вчера и го предупредих за последен път."

01.07 2015 в 20:13

Тая зима вероятно ще е последната на Тиквочев като политик. Само с тарикатски лафове и мъжкарски пози не се управлява държава.

Хората искат ПОВИШАВАНЕ НА ДОХОДИ, а НЕ повишаване на цени. Гробаджиите управляват ден за ден, без ясна визия как да бъде възстановена поне малка част от разрушеното и ацграбеното по време на т.нар. "преход". Всеки ден фалират все нови средни и дребни фирми, безработицата не само не намалява, но дори расте. Заплатите са МИЗЕРНИ в сравнение дори с другите страни от бивша Източна Европа, а управляващата олигокрация краде като за последно.

Политико-икономически модел е тотално сбъркан, посоката на васално слугуване на западняците - погрешна, персепективите - отсъстващи. Време е за ПРОМЯНА, откъсване от компрометирания еврогейско-педероатлантически модел и търсене на НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ.

01.07 2015 в 19:48

ГРЪЦКАТА КАЛЯСКА НЯМА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТИКВА, ДОКАТО БЪЛГАРСКАТА КАРУЦА ВЕЧЕ Е В КАЛТА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕДНА ТИКВА

01.07 2015 в 19:47

Само споделям -след всяко пряко изявление на бОйко бОрисов изпадам в състояние на "без думи"...простотията е безкрайна...

01.07 2015 в 15:41


До №8....Алооо СМЪРДЯЛНИКЪТ, гледам пак си на всяка манджа мирудия хихихихихихииии

Я вземи се изкажи ЕнтЕлигиЕнтнУ като вещ познавач на рок музиката как беше кУнцертЧитУ на Джудъс и твоите любимци ТИКВЕТАТА хихихииииииии

Всички разбрахме какъв купон си спретнал в Каварна хихихииии чак видният миниЦтър Пиер Москоофф ти бил спретнал едно прегледче на УШАЦИТЕ хихихихихиииииииииииии много силнУ били свирили тези в Каварната хихихиххихихииии, да уточним пак те Хелоуин и онез “Сестричките“ пък били излезлИ без ТЪПАНАРИН си реднал, сигур да си дялкат повечко парички хихихихихиииии

Ма ти си бил многУ тъпа лейка, поне пиши тук по наредичкУ ако искаш да сЪ ни излагЪш или пък обраното пиши си все така хихихихиииии мен спИциално много ме забавляваш, само онзи ГРБЕРАСТКИЯТ ДЕБИЛ-ХОМОАНИМЕТУ тий конкуренцийка хииииии

01.07 2015 в 15:17

Така, така Бойко. Не изтървай палците на краката, само сменяй от време на време посоката на задника. И си купи ОЩЕ една кофа с вазелин.

01.07 2015 в 13:57

Разликата между тъмносин надъхан глупак и мръсно червен мързелив левичар, е в миризмата. Единият е на "Old spice", а другият на "Тройной". Проблемът е, че и двамата за седнали на коня наопаки! А за опорните точки, дето му ги пишели на Борисов, просто къртиш. Нещо има объркване с Цветлин Йовчев май. Той написа докторска дисертация за опорните точки и даже написаното се пазело в трезор за вечни времена. Тия, дето са му помогнали на убиеца да избяга, ядат и пият с него от 90-те години. Можете да ги намерите в палатка пред парламента, плачат за уж ранно пенсиониране /ако може на 40/, ама всъщност реват никой да не ги закача, докато не довършат вилата на сина и снахата!......П.П Хаджигенов е толкова адвокат, колкото Янаки Стоилов е най-великият юрист, раждан в България!

01.07 2015 в 13:44

Борисов строго следвата цитираната тази сутрин поговорка от Ненчев. Последният тази сутрин каза - "ТЪПАН ПРАХ НЕ ГО ЛОВИ", визирайки себе си.
Ето - Борисов почна с тумба-лумбата.

01.07 2015 в 13:36

А би трябвало да смъмри службите, че не противодействат на водената срещу България хибридна война, част от която са непрестанните мероприятия по дезинформация на населението.

01.07 2015 в 13:30

абе има ли някои които вярва на тия глъпости ???