Марешки иска референдум за излизане от НАТО

OFFNews Последна промяна на 03 май 2018 в 09:53 6707 13

Ще започнем лансирането на идеята за референдум за излизане на България от НАТО, заяви в ефира на БНР лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки.

"Това ще бъде една от големите ни инициативи в кампанията за европейските избори. Ние считаме, че НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва. В момента се говори за няколко милиарда, които трябва да се вземат от българския народ и да се дадат за безсмислена купчина желязо, от която българският народ нищо няма да види. Ние сме абсолютно против това. Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят народа в още по-голяма бедност".

Според него една истински силна и обединена Европа може да бъде равностойна на САЩ, а не да сме нейна "притурка":
"В момента други държави правят проблеми по света, а Европа плаща сметката. Сметката за Турция защо не се плати от САЩ, а Европа трябва да плаща тези милиарди".

Според Веселин Марешки Европа е ограбила българския народ:

„Те забраниха изграждане на нова АЕЦ, накараха ни да затворим предварително наши реактори, забраниха ни да участваме в „Южен поток“. В същото време се изграждат „Северен“, „Турски“ и всякакви други потоци. Германски, френски, американски фирми съвсем свободно си инвестират и сътрудничат с Русия, но това е забранено на Китай. Нас вместо да ни направят мост към Русия и Изтока, ни правят преграда към тях. На практика едва ли не насила ни вкарват в увеличаване на напрежението. Надявам се да не се стига до военни конфликти. Тези неща могат да бъдат променени, след като истински европейски патриотични формации застанат в управлението или начело на ЕС“.

Веселин Марешки участва в среща на десни политически лидери, домакинствана от лидера на Френския национален фронт Марин Льо Пен, след като на 1 март "Воля" се присъедини към „Движение за Европа на нациите и свободите“. След срещата той каза:

„Европа по този начин умира, обезкървява се, ограбва се. Трябва да бъде разтърсена отвътре. Да се опитаме чрез едно силно представяне на всички наши сродни партии да направим голяма група в Европейския парламент, с която да променим Европа отвътре. Явно е, че по този начин, хората, които в момента управляват Европа, които на практика не са се явявали на избори и не са избрани от никой, са по-скоро слуги на външни фактори“.

Лидерът на партия „Воля“ е категоричен, че трябват силни държави за силна Европа:

„В момента ЕС прилича по-скоро на Съветския съюз с един феодал отгоре, някакъв диктатор и отдолу послушни републики, послушни поданици. Идеята на нашето движение е точно обратното – силни европейски народи, които да образуват силна обединена Европа“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9214

13

XR4

04.05 2018 в 02:17

Опаа! "Десетката" е минАла...
Печелите ли, тролетариатаааа?Как е?

9214

12

XR4

03.05 2018 в 20:04

Явно в политиката има нужда от клоуни-Болен, Бареков, Марешки...Лошото е, че има дебили които им се връзват!

27639

11

sottozero

03.05 2018 в 17:15


Първо- заобикалящия ни натуфски държави са най-демократичните и мирни в света, защото са натуфски, нали така,т.е. те никога няма да ни нападнат,
Второ-като не желаеш да приемеш дълга си към България просто ще се сбогуване с теб, какво толкова

27639

9

sottozero

03.05 2018 в 15:18Аз съм ЗА референдум.

Еврогейските тролове под мен ще пазят границите на България, нали требва да си заслужат с нещо правото да се наричат българи.

11406

8

Hihi1981

03.05 2018 в 15:06

И Марешки ти ли ще ни пазиш границите???Умник!!?

8202

7

Zol

03.05 2018 в 12:19

За да си самостоятелен и да не разчиташ на друг да те пази първо трябва да имаш нещо наречено армия. Ако нямаш такова или ако имаш но е толкова смешно и безполезно.. тогава не се напъвай. Без нато ще бъдем като отверена граница на която пише .. добре дошли елате и си вземете.

Така че г-н Марешки има си ред по който се правят нещата. Голямата армия води независимост.. голямата армия се поддържа от добра икономика.. предлагам от там да започнете.

17096

6

Новак

03.05 2018 в 11:46

Не мога да преценя дали иска като за последен опит да се качи на борда на антинатовците или просто разсейва хората от тъпотиите, които наговори Цвък по този въпрос. Според мен този знае много добре, че в политиката хоризонта му е максимум до края на този парламент и сега гледа да капитализира текущото си положение. Иначе не е далеч от истината фактът, че ЕС заприличва на СССР (даже и по начина на говорене на вождовете), но не този е човекът, който искрено мисли това. Тука основното е далаверката, а тя ще върви толкова по-добре колкото е по-мътно времето. Та затова ще пуска безсмислени фишеци колкото да разбунва локвата кал. Нещо подобно на Властелина на тишината, но от друга позиция.

7671

4

Hissarion

03.05 2018 в 11:01

Още един далавераджия се заяви като крайно десен. Да се качват всичките на един влак и да отиват да се забавляват в Бухенвалд както те си знаят. Ако пък не се върнат, няма да липсват на никого.