Нинова: Подкрепяме декларацията на Вишеградската четворка от Будапеща

Последна промяна на 04 юни 2018 в 11:48 2496 1

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в Словашкия парламент, където участва в среща на лидери на партии от държавите от Вишеградската четворка по покана на Роберт Фицо-лидер на СМЕР -Социална демокрация, управляващата партия в Словакия. 

Благодаря на Роберт Фицо за поканата да участвам в тази среща. Ние за пръв път сме включени в такъв формат - партиите от четирите държави от Вишеградската четворка и БСП. Това е пътят да се търсят съмишленици за защита на интересите на по-малките държави и на нашите народи, заяви Нинова. По въпроса, за който сте ни поканили - бюджета 2021-2027 и политиката на сближаване между различните държави членки, ние нямаме различия с вас. Подкрепяме декларацията на Вишеградската четворка от 02.02.2018г, приета в Будапеща. Ако ние управлявахме в България, бихме я подписали, защото тя напълно отговаря на принципа на създаване на Европейския съюз за солидарност и на българския национален интерес. Съжалявам,че българското правителство ви е отказало с аргумент, че като председател на Съвета на Европа няма право на национална позиция. Този аргумент не е верен, каза още Нинова. 

Да си председател на Съвета не означава да се откажеш от национален суверинитет. Ние ви подкрепяме, защото намаляването на средствата за сближаване между по-слабо развитите и по-бързо развиващите се държави, ще задълбочи различията в Европа. А намаляването на парите за общата селскостопанска политика ще засегне болезнено българските земеделски производители. Нашите земеделци и сега получават по-малко от тези в Германия и Франция. Нашата продукция не е конкурентоспособна. Ако ни орежат още от тези средства, българското производство ще бъде ликвидирано. Тук българският национален интерес съвпада с този- на вашите четири държави и е хубаво да се подкрепяме, за да защитим икономиките и хората си, допълни тя. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1157

1

sawall

04.06 2018 в 12:49

Нинова, всички нормални българи знаем, че искате тези пари не заради националния интерес на България, а за да има какво да оградете, ако управлявахте. Те и ГЕРБ и "Патриотите" за това ги искат, и точно там е проблемът.