Новият вицепремиер не знае дали ще запази ресорите на Симеонов

Последна промяна на 21 ноември 2018 в 14:41 1915 2

Снимка БГНЕС

Марияна Николова

Новият вицепремиер Марияна Николова обяви, че не знае дали ще запази ресорите, които досега имаше лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

"Не зная дали ресорът му ще бъде потвърден или изменен. Това е прерогатив на министър-председателя", каза тя пред журналисти в парламента. 

В правителството Симеонов отговаряше за икономическата, за социалната и за демографската политика. Днес оставката му беше приета от депутатите, а постът му беше поет от Николова, която досега беше шеф на кабинета му. 

Въпреки че не знае дали ще запази досегашните ресори, Николова обяви, че повишаването на доходите е неин приоритет. "Доходите на населението зависят от всички нас. Така смятам аз", каза тя. 

"Интерес за мен представляват и децата. Те са нашето злато. Ако ресорната отговорност е свързана с Държавната агенция за закрила на децата, аз ще искам да ми бъдат представени конкретни мерки и въпроси, които касаят здравето на детето", каза още Николова.

Попитана дали е притеснена от факта, че не беше подкрепена от "Атака" в пленарната зала, тя заяви:

"Аз не мога да коментирам представителите на "Атака", мога да кажа, че съм избрана като предложения на коалиция "Обединените патриоти". След това обаче уточни, че е предложена от две от партиите във формацията - НФСБ и ВМРО.

Николова поиска и 1-2 седмици от медиите, за да се запознае с новия си пост, и обеща след това да отговори на всички въпроси.

Попитана как ще коментира изказването на Валери Симеонов за майките и "уж болните деца", тя отговори:

"По отношения на изказвания на политици не мога да направя в момента изявления. Аз съм майка, и по отношение на конкретно дете не мога да кажа подобно нещо. Аз имам съвсем друг изказ".

Тя добави, че "нищо не ѝ тежи" по отношение на наследството на Валери Симеонов.

Николова допълни, че като вицепремиер няма да прави проверки за шума по морето. "В предложението за нов закон за шума са описани институциите, които имат такива функции.

Тя каза още, че е готова да се съветва с всеки депутат или член на кабинета, включително Валери Симеонов или Волен Сидеров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14730

2

spirit оригиналът

21.11 2018 в 16:33

Днес е грандиозният резил на БСП, много по-голям от всички резили на Симеонов, Каракачанов и гербеските глупаци, дето не могат да четат…
Аз лично спирам да се боря с Бойко Борисов. След днешния срам, в който БСП осигури кворума, за да укрепи правителството в труден момент, не намирам смисъл.
Както е казал Левски, „Ако си слагаме цар, ние и сега си имаме султан…“
Това би била промяната на Бойко с Корни, която днес услужливо му осигури кворума, за да мине новата министърка.
Вместо да осигури хора на площада, тя осигури депутати в зала…
БСП и ГЕРБ са едно и също нещо. Подхвърлят си топката едни на други, но никога не минават границата. И в критични моменти се спасяват, за да не разклатят статуквото…

14730

1

spirit оригиналът

21.11 2018 в 16:30

„Мисля да увелича доходите на населението. Това е мой приоритет… Интерес за мен представляват и децата. Все пак те са нашето злато. Ще поискам да ми бъдат представени конкретни мерки и въпроси, които касаят здравето на децата. Аз съм майка на първо място, но по отношение на думите на Валери Симеонов за майките не мога да го коментирам. моят изказ не е такъв по принцип…

…Възнамерявам да направя срещи с браншовите организации и да видя какви са проблемите там. Доходите на населението зависят от всички нас – поне така смятам аз…

В ромските сватби има голям проблем. Все пак ресорният вицепремиер не може да ходи с шумомер в ръка, но има проблем с шума…

…Никога не съм членувала в политическа партия и никога не съм била телевизионна водеща… Считам, че ще се оправя с отговорността…“

Забележете „изказа“: мисля да…, интерес за мен …, по принцип…, възнамерявам да…, така смятам аз…, считам, че…

Ако на туй му се вика „интелигентност“, някой май ще скача от моста с винкел на врата…