От ГЕРБ подарили на Цветанов маратонки, с които да бяга своя 'политически маратон'

Последна промяна на 28 март 2019 в 13:49 1771 1

Колегите от парламентарната група ми подариха маратонки, за да продължа да бягам в дългия политически маратон. 

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ в оставка Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание. На извънреден брифинг в Народното събрание снощи той обяви решението си да се оттегли от парламента заради скандала с апартаментите, но да запази позициите си на зам.-председател на партията и председател на изборния ѝ щаб. По-рано днес премиерът Борисов обяви, че позицията му ще бъде заета от сегашния председател на парламентарната комисия по здравеопазването Даниела Дариткова.

Цветанов допълни, че днес е имал последен Председателски съвет, на който са присъствали и новоназначеният председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и заместник-председателят на групата Красимир Велчев. 

"Д-р Дариткова усети атмосферата, както на емоцията, която има в кабинета на председателя на българския парламент, но видя, че когато се стараем всеки един да направи своето изложение в духа на конструктивния подход, нещата могат да бъдат, както ги видяхте в пленарна зала", коментира той.

Цветанов отново повтори думите от снощното си обявление, че ГЕРБ е кауза, в чието име понякога трябва да се взимат трудни, но отговорни решения. Той още допълни, че отсъствието му от парламента няма да повлияе на връзката му с партията.

"Връзката остава толкова силна, колкото е била досега. Единственото във времето, когато има пленарни заседания и трябва да бъда тук, сега ще бъда в някоя поредна община, където ще правя поредната среща с нашите структури и ще можем да се подготвим максимално организационно добре за предстоящите избори", допълни той.

Цветанов още сподели, че е получил изненада от парламентарната си група, която му подарила чифт маратонки. "Казаха, че в момента в свободата, която имам, е много по-добре да бягам в този политически маратон", допълни той. 

Той отново повтори, че е важно да не се създава усещане, че има разделение в ръководството на ГЕРБ. "Страдат структурите, членовете, симпатизантите. Партия ГЕРБ е като едно семейство", завърши той. 

Новоназначеният председател на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова определи като основен свой приоритет постигането на диалог и консенсус. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4821

1

aviatora

28.03 2019 в 14:05

БАНДЮГАТА НАЧЕЛО НА ОПГ ГЕРБ!