От МВР 3 дни крили информацията за изчезването на Сертов

Ивайло Анев Последна промяна на 22 декември 2014 в 18:21 3205 2

Министъра на вътрешните работи Веселин Вучков

3 дни МВР е крило информацията за изчезването на Петко Сертов по изрична молба на жена му.

Това заяви заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков в интервю за bTV.

След изтичане на информация обаче полицията е била длъжна да сподели каквото знае по въпроса с изчезването на бившия шеф на ДАНС.

"Намерихме нови видеозаписи, които не показват нищо ново. С всички средства на закона сме установили какво е вършил в деня на изчезването си Сертов", заяви вътрешният министър.

По думите му бившият шеф на ДАНС е напуснал България посока Гърция с автомобила, който ползва обичайно. Вучков допълни, че новите записи са от камера на изхода на София посока Владая и те потвърждават досегашните хипотези на разследващите.

„Автомобилът не е негов, той ползва кола на момиче, която е племеница на човек, с когото са близки още от казармата. Той е ползвал тази кола от дълго време и в това няма нищо необичайно. Няма данни за престъпление, при което докладите до прокуратурата не са дали повод за образуване на досъдебно производство”, посочи вътрешният министър.

Вучков допълни, че още в началото е установено, че Сертов няма дипломатически паспорт в момента. Министърът потвърди и информацията, че задграничният паспорт на бившия шеф на ДАНС е в дома му.

"Толкова теории изтекоха досега, че чак ми идват в повече", посочи още министърът на въпрос дали изчезването на бившия шеф на ДАНС е свързано с неговата работа като съветник в частна фирма от сферата на енергетиката.

"Само можем да предполагаме мотивите му да напусне страната, ако имаме нови данни, ще ги огласим на нова пресконференция", заяви още Вучков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2014 в 20:33

А, момичето, разпитано ли е ?

22.12 2014 в 18:55

По- добре не говорете, че разплисквате много ла@ната-„Автомобилът не е негов, той ползва кола на момиче, която е племеница на човек, с когото са близки още от казармата. Той е ползвал тази кола от дълго време и в това няма нищо необичайно..."
Съвсем обичайна практика в тая територия , наречена България, да прехвърляме сметки, имоти, пари, коли, фирми и т.н и т.н...и въобще всичко, което искаме да скрием от погледа на "държавата" на близки приятели и още по- добре на любимите им племеници и отговорни "фактори" да ни казват, че няма нищо незаконно в това.
ПИСНА МИ!