"Парламентът не прие закон, подписан от премиера – това е проблем"

ОFFNews Последна промяна на 31 юли 2015 в 19:42 2533 5

Найден Зеленогорски.

"Това не е законът на друг, а на Министерския съвет и е подписан от премиера на държавата. Ако има закон, подписан от премиера, който не минава в пленарна зала, има проблем".

Това заяви пред БНТ депутатът от РБ Найден Зеленогорски по повод процедурното спиране на антикорпуционния закон днес в парламента.

"РБ предложи да се свика Съветът за развитие – за приоритетите, ускоряване на реформите – съдебна, здравна, конституционни промени, антикорупция, за сроковете, в които да се извършат. Предпочитам спокоен разговор в легитимните органи на коалицията, а не да се замерваме с цветисти фрази през медиите", каза още Зеленогорски.

Според него Реформаторите са "за" задължителна преференция без праг.

"Поискахме да се редактира въпроса на президента, той не го направи, а в зала го отхвърлиха. Трябва ясно да се осъзнае следното: ако има една трета депутати, избирани мажоритарно, партията, която сега има най-висок резултат, ще получи мнозинство в парламента. Ако половината се избират мажоритарно – победителят ще има конституционно мнозинство. Това означава парламента с една или две партии - тогава защо се борихме 25 години за демокрация", запита той.

По думите му днес на парламентарна група на РБ не е обсъждано излизане от коалицията, защото РБ ясно осъзнава, че това би създало тежко политическо напрежение, много вредно за страната.

"РБ се чувства по-комфортно в опозиция, но трябва да се гледа преди всичко стабилността", каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2015 в 04:51

Тиква, пак ли РБ са виновни, червен пумияр? Anton off, изчезвай заедно с господаря си Буда, копейкаджии!

31.07 2015 в 21:58

Матей 7:18 Не може добро дърво да дава лоши плодове или лошо дърво да дава добри плодове.

31.07 2015 в 21:54

Сандо пише си в библията "по плодвете им ще ги познаете".

Тлкоз от тук насетне Радан и компания са в катгория "трън" според тоя пасаж от библията. Няма трън дето да е родил хубави плодове. Това е положението. Радан Ви излъга по най-грубия възможен начин. Тоя човек когато му изнасяше преди изборите застана зад същия текст на президента и влезе в парламента. Сега Радан се усуква като мокро въже, че видите ли народа е глупав и не можел да каже иска или не иска мажоритарен избор. Менте реформатор изтеглихме. Следващите избори друг.

Сам си прочети какви ги плещеше Радан Кънев преди 1 година преди изборите по въпроса за референдума с трите въпроса. Има ги новинитие и цитатите в интернет.

Радан се оказа точно толкова гнила ябълка колкото и Бареков.

31.07 2015 в 21:31

... но нали! по същия въпрос 23-ма от герП са пропуснали да гласуват положително...

хахахахахахаха

(а лайнари можеш да викаш на бибитката, цвинокио, бъчвето, тетка шашева и прочее ветропоказатели...)

хахахахахахахаха

31.07 2015 в 20:14

"РБ се чувства по-комфортно в опозиция, но трябва да се гледа преди всичко стабилността"

Това да се чете като "РБ може да се изхранва и в опозиция подкрепяйки №КОЙ, но трябва да се гледа преди всичко финансовата стабилност и просперитет на индивидуалните депутати, за коеот позициите във властта много помагат"

Избори и лайнари като този и Радан повече да нямат място в парламента!!!!

Как така 23 ламтящи за постове и имане депутати отхвърлят исканията на 600 хиляди българи и президента????