"Първият ми мандат не е провал, имам сили и за втори"

OFFNews Последна промяна на 27 юли 2015 в 08:45 2203 4

Първият ми мандат не е провал, имам сили и за втори - това коментира Константин Пенчев, който е кандидат за втори мандат омбудсман, пред Нова телевизия. 

Той бе категоричен, че ролята на омбудсмана е от изключително значение и въпреки че не може да променя закони, то "може да настоява за някой промени". "Аз ще бъда този, който ще настоява те да минат в парламента със своето обществено влияние."

Това, което обеща Пенчев е, че ако бъде избран за втори път за омбудсман ще се опита да пребори омразата, да бъде обединител между гражданите и администрацията, както и между протестиращите и контрапротестиращите. 

Константин Пенчев е за тайното гласуване при избирането на новия омбудсман. Според него това е гаранция, че няма да бъде наложен партиен натиск. 

Той отказа да коментира по какъвто и да е начин другия кандидат за позицията - Мая Манолова. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2015 в 12:57

„Първият ми мандат не е провал, имам сили и за втори"
Че как ще е провал – и на мен да ми дадат сграда в центъра с един куп секретарки, служители, деловодителки, кола, шофьор, голяма заплата и правене на нищо, като всичко това струва около 80 млн. лева годишно, с единственото задължение да давам 2-3 пъти годишно интервюта, в които да обяснявам, че държавата е ДЛЪЖНА да осигурява на циганите къщи и помощи и да ходя по коктейли, и аз ще се натискам за втори мандат.
Тази институция по –добре да я закрият.Никаква работа не върши, освен да харчи едни пари за едни наши хора.То всеки знае да дава препоръки.
А Манолова с тая голяма и креслива уста, много ще ходи мястото на женския пазар…

27.07 2015 в 10:44

Не бих казал, че този пич е цъфнал и вързал, но поне при него нещата тъпчат на едно място. С Майчето ще тръгнат надолу още преди да си е отворила устата.

27.07 2015 в 09:29

Шаман нещастен, някакъв аргумент в защита на систър Галева или срещу Пенчев?
Шви ева в уродите тролясали....

27.07 2015 в 09:13

БоклИк и мижитурка, че и нагъл за втори мандат!